Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016 21:34

Θαν. Θεοχαρόπουλος: Όχι σε ένα νεφέλωμα του μεσαίου χώρου

Γιάννης Πάζιος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μπάμπης Βακαλόπουλος και Τάκης Αναστόπουλος Γιάννης Πάζιος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μπάμπης Βακαλόπουλος και Τάκης Αναστόπουλος

ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 
Η ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης πρέπει να οδηγήσει, μέσα στο 2016, σε «ένα σύγχρονο ενιαίο φορέα της σοσιαλδημοκρατίας», με επικεφαλής που θα επιλεγεί από τη βάση και όχι «σε ένα νεφέλωμα του μεσαίου χώρου», τόνισε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Καλαμάτας ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, υποστήριξε ότι είναι αναποτελεσματική, είχε και έχει αυταπάτες και ιδεολογικές εμμονές…

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του φορέα που θα δημιουργηθεί στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της δημοκρατικής παράταξης.
Στη συνέντευξη Τύπου ήταν πλαισιωμένος από τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Πάζιο, το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Μπάμπη Βακαλόπουλο και τον Τάκη Αναστόπουλο, από τις κινήσεις πολιτών για τη σοσιαλδημοκρατία.
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στην Καλαμάτα είχε συνεργασία με εκπροσώπους του συνεταιρισμού «Ένωση Μεσσηνίας», με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δημήτρη Μανιάτη, με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και με την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.
Όπως τόνισε, η Μεσσηνία είναι τόπος που μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας, αρκεί όμως να αρθούν τα εμπόδια, τα οποία τόνισε ότι μπαίνουν από την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.
Αναφερόμενος γενικά στην κατάσταση της χώρας ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι αντί να βγαίνουμε από την ύφεση μπαίνουμε βαθύτερα σε αυτή, τονίζοντας ότι αυτό οφείλεται στην αδυναμία της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά με τους εταίρους, με αποτέλεσμα να φέρει νέα υφεσιακά μέτρα.
Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την απλή αναλογική, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι το κόμμα του, η ΔΗΜΑΡ, θα το στηρίξει, διότι ανταποκρίνεται στο πάγιο αίτημα της για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών. Είπε δε ότι αυτή ήταν και θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ για την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να μην στηρίξει το νομοσχέδιο ανέφερε ότι αυτή η διαφοροποίηση δεν σημαίνει πως υπάρχει διάσταση στο συνασπισμό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά αντίθετα τα κόμματα και οι κινήσεις που τη στηρίζουν παλεύουν για την ενιαία κεντροαριστερά.
Στ.Μ.