Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012 18:09

Μετά τα κλαριά «τσεκουρώθηκαν» και οι ρίζες

ΜΑΛΛΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ 
ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ

Καθόλου αδιάφοροι δεν έμειναν οι θαμώνες της πλατείας και άλλοι πολίτες, από το άγριο «τσεκούρωμα» που έγινε στους φίκους της κεντρικής πλατείας, τους οποίους είχε δωρίσει στην πόλη ο Δήμος Ροδίων, μετά τους σεισμούς του 1986, ως ένδειξη αλληλεγγύης.

Το θέμα απασχόλησε πολλές συζητήσεις, όπου άλλοι υποστήριξαν ότι γίνεται πολύς ντόρος για ένα ζήτημα μικρής σημασίας, άλλοι όμως τόνισαν ότι τα δέντρα αυτά έχουν μεγάλο συμβολισμό, ανήκουν στην ιστορία της πόλης και έπρεπε να προστατευτούν οπωσδήποτε.
Πάντως, οι προθέσεις του Δήμου, δε μπορεί να είναι και τόσο αγαθές όσο παρουσίασε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι τα δέντρα ούτε θα εκριζωθούν ούτε θα μεταφερθούν, αλλά απλώς κουρεύτηκαν για να διαμορφωθεί καλύτερα η κόμη τους.
Τα δέντρα όχι μόνο «τσεκουρώθηκαν» σε εντελώς ακατάλληλη περίοδο, αλλά κόπηκαν και οι ρίζες τους σύριζα από τον κορμό, κάτι που καθιστά έως και αδύνατο το να καταφέρουν να επιβιώσουν. Πολλοί, λοιπόν, είναι καχύποπτοι ότι εξαρχής ο Δήμος ήθελε να «απαλλαγεί» από αυτά τα δέντρα και ότι προχώρησε με έμμεσο τρόπο το «τσεκούρωμα» των κλαριών και των ριζών.
Στ.Μ.