Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016 14:49

Επιτέλους επαναλειτουργεί το Ακτινολογικό του πρώην ΙΚΑ στην Καλαμάτα

ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ 
Μερίδα του ιατρικού κόσμου της Καλαμάτας περιέγραφε ως περίεργη ή και ύποπτη τη μη επαναλειτουργία του Ακτινολογικού Εργαστηρίου στο πρώην ΙΚΑ, σήμερα Μονάδα Υγείας Καλαμάτας του ΠΕΔΥ, στην οδό Πλάτωνος και Κανάρη. Πραγματικά δημιουργούσε απορίες το γεγονός ότι ένα τέτοιο εργαστήριο, με ακριβό εξοπλισμό, το οποίο εξυπηρετούσε πλήθος ασφαλισμένων για τις εξετάσεις του, παρέμενε κλειστό τα τελευταία χρόνια. Τελικά το Ακτινολογικό Εργαστήριο επαναλειτουργεί! Και όχι μόνο αυτό αλλά, όπως τόνισε στην «Kalamata Journal» ο προϊστάμενος της Μονάδας Υγείας, Δημήτρης Καραγλάνης, η Μονάδα του πλέον λειτουργεί πολύ καλά και καλύπτει τις περισσότερες βασικές ειδικότητες ιατρών στα ιατρεία του…

Όπως μας είπε ο προϊστάμενος,  το Ακτινολογικό έχει ξεκίνησε να επαναλειτουργεί με έναν ακτινολόγο, τον Ευάγγελο Κυρίο, που έχει υπογράψει 24μηνη σύμβαση και με μία βοηθό ακτινολόγο. Δέχεται καθημερινά κόσμο για εξετάσεις, από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Τόνισε επίσης ο κ. Καραγλάνης ότι ραντεβού με τους γιατρούς της Μονάδας Υγείας Καλαμάτας κλείνονται πλέον τόσο από τους γνωστούς πενταψήφιους αριθμούς όσο και από τη ίδια τη Μονάδα.
Από τη Μονάδα Υγείας ανακοινώθηκε ακόμη ότι προσλήφθηκαν ένας νευρολόγος, που δέχεται κόσμο για εξετάσεις κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή πρωί και κάθε Δευτέρα και Πέμπτη απόγευμα. Ένας οφθαλμίατρος που δέχεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη πρωί.
Επίσης στη Μονάδα Υγείας Καλαμάτας έχουν μετακινηθεί δύο  ιατροί  γενικής ιατρικής από Κέντρα Υγείας  και εξυπηρετούν ως εξής: Μιχαήλ Τσιλιβαράκης από Κ.Υ.Πύλου δέχεται κάθε απόγευμα από Δευτέρα έως Παρασκευή και Ευαγγελία Καστριτσέα, από Κ.Υ. Αρεόπολης που δέχεται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή πρωί καθώς και κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα.
Στ.Μ.