Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016 17:21

Αναφορές για προμήθεια χρωμάτων από συγκεκριμένες επιχειρήσεις χωρίς διαγωνισμό

Αναφορές για προμήθεια χρωμάτων από συγκεκριμένες επιχειρήσεις χωρίς διαγωνισμό

ΦΑΒΒΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
Νέες αναφορές έκανε σήμερα ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, για τον τρόπο με τον οποίο η δημοτική αρχή αναθέτει σε επιχειρήσεις προμήθειες και υπηρεσίες. Είπε ότι η δημοτική αρχή Καλαμάτας κατευθύνει τους Συλλόγους Γονέων που θέλουν να βάψουν τα σχολεία των παιδιών τους σε δύο συγκεκριμένα καταστήματα προκειμένου να αγοράσουν τα χρώματα. Οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας απάντησαν ότι έχει γίνει έρευνα αγοράς και τα δύο συγκεκριμένα καταστήματα προσέφεραν τις καλύτερες τιμές…

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, σήμερα το μεσημέρι, ο Δημήτρης Φαββατάς υποστήριξε ότι μετά από όσα έγιναν στις Απόκριες, όπου ο Δήμος έστελνε τους Συλλόγους που διοργάνωσαν εκδηλώσεις να αγοράσουν τα κεράσματα σε συγκεκριμένα καταστήματα, το ίδιο κάνει και τώρα, όσον αφορά την αγορά χρωμάτων για το βάψιμο των σχολείων.
Οι εκπρόσωποι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Χρύσα Λιάππα και Γιώργος Φάββας αντίστοιχα, απάντησαν έχει προηγηθεί έρευνα αγοράς και όσοι ενδιαφέρονται να βάψουν τα σχολεία κατευθύνονται στις επιχειρήσεις που προσέφεραν τις καλύτερες τιμές. Τόνισαν μάλιστα ότι συγκεκριμένα στοιχεία μπορεί να δώσει η Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου για τις προσφορές που έχουν δώσει οι επιχειρήσεις.
Ο Δημήτρης Φαββατάς επέμεινε ότι δεν έχει γίνει έρευνα αγοράς ή τουλάχιστον δεν έχουν μπει όροι για την τιμή των χρωμάτων και την ποιότητά τους.
Ο Σταμάτης Μπεχράκης, εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή, πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή μπορεί πράγματι να έχει κάνει έρευνα αγοράς και να έχει ζητήσει τιμές για τα χρώματα, μόνο όμως σε επιχειρήσεις «δικών της» ψηφοφόρων και όχι σε όλες τις επιχειρήσεις.
Και πάλι όμως οι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής, Χρύσα Λιάππα και Γιώργος Φάββας, τόνισαν έχει γίνει έρευνα αγοράς σε επαρκές δείγμα, ενώ ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης σχολίασε ότι είναι φυσικό ο Δήμος να συστήνει να γίνονται οι προμήθειες από επιχειρήσεις που συνεργάζονται μαζί του.
Στ.Μ.