Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 21:09

Η Candoco Dance Company στο Δημαρχείο της Καλαμάτας

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ
Στο Δημαρχείο της Καλαμάτας βρέθηκαν την Παρασκευή το μεσημέρι μέλη της ομάδας «Candoco», λίγες ώρες πριν από την παράστασή τους στο Μέγαρο Χορού, στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της πόλης...

Η διευθύντρια της Candoco Dance Company, Stine Nilsen, και οι χορευτές Joel Brown, Laura Patay και Megan Armishaw, μίλησαν για τη δουλειά τους και κυρίως για την εμπειρία να συνεργάζονται σε μια χορευτική ομάδα άτομα με αναπηρία και μη. Αυτό άλλωστε είναι και το βασικό χαρακτηριστικό του σχήματος, πέρα από το υψηλό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, για το οποίο μίλησε και η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Κατερίνα Κασιούμη. Σημείωσε ότι πρόκειται για μια περιζήτητη ομάδα και ότι η Καλαμάτα ήταν τυχερή που κατάφερε να την έχει φέτος. Μάλιστα τα δύο έργα τους, «Beheld» και «Notturnino», παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσα από το Φεστιβάλ της Καλαμάτας.
Επίσης, η Megan Armishaw αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον σεμινάριο χορού που υλοποίησαν χθες στην Καλαμάτα μέλη της ομάδας Candoco, το οποίο απευθυνόταν και σε άτομα με αναπηρία.
Τέλος, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης Φάρις Θανάσης Ηλιόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του φετινού Φεστιβάλ, επισημαίνοντας και την αύξηση των εισιτηρίων από τα 1.900 πέρυσι στα 2.200 φέτος, ενώ οι παραστάσεις συνεχίζονται.
Η Candoco Dance Company δίνει δύο παραστάσεις στο Φεστιβάλ της Καλαμάτας, την πρώτη σήμερα Παρασκευή και τη δεύτερη αύριο Σάββατο στις 8.00 το βράδυ, στην Κεντρική Αίθουσα του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.
Εισιτήρια: 15 ευρώ, 12 φοιτητικό - μειωμένο
Προπώληση: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (10:00 - 13:00 & 18:30 - 21:00) και ηλεκτρονικά (www.kalamatadancefestival.gr)
Μ.Ν.