Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 15:35

Με 23 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό ενισχύθηκε το Νοσοκομείο Μεσσηνίας

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΡΙΑ ΑΚΟΜΗ 
Την κατάσταση με τα 23 άτομα που έχουν έρθει το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Μεσσηνίας ως νοσηλευτικό προσωπικό, παρουσίασε ο διοικητής του, Γιώργος Μπέζος, σε επιστολή του προς την Ένωση Νοσηλευτών-Νοσηλευτριών Ελλάδας, η οποία τον κάλεσε να απαντήσει εάν η εξαγγελία του, για ενίσχυση του Νοσοκομείο με νοσηλευτές-νοσηλεύτριες, κατά το συνέδριο που έγινε το Μάιο στην Καλαμάτα, έγινε πραγματικότητα ή παρέμεινε στα λόγια. Ο Γιώργος Μπέζος σημειώνει ότι θα προσληφθούν ακόμη τρία άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και ο συνολικός αριθμός θα ανέλθει στα 26…

«Η αξιοπιστία των όσων λέμε και πράττουμε τα τελευταία έξι χρόνια ως υπεύθυνη Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά», τονίζει ο Γιώργος Μπέζος, που όμως σημειώνει και τα εξής: «Θέλω όμως να επισημάνω, και αυτό με κάθε ειλικρίνεια, ότι το πρόβλημα επαρκούς στελέχωσης με νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο μας σαφέστατα και δεν λύθηκε, παρά την ανωτέρω εξέλιξη. Εξακολουθούν και υπάρχουν ακόμη μεγάλες ανάγκες και μάλιστα σε ένα Νοσοκομείο που τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει και λειτουργούν τέσσερα νέα τμήματα (ΜΕΘ, Μονάδα Εμφραγμάτων, Ψυχιατρική Κλινική, Αιμοδυναμικό Εργαστήριο) και που φιλοδοξεί να καταστεί το κέντρο υγειονομικής αναφοράς όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν οφείλουμε όλοι μας να αντιμετωπίζουμε με θάρρος την αλήθεια των πραγμάτων και να αναγνωρίζουμε ότι ύστερα από έξι χρόνια παγώματος των προσλήψεων πριν από λίγες ημέρες για πρώτη φορά μπήκε νέο αίμα στο Νοσοκομείο σε νοσηλευτικό προσωπικό. Και βέβαια να αισιοδοξούμε για ακόμη καλύτερες διότι τα προβλήματα είναι μπροστά μας».
Σύμφωνα με την κατάσταση του Γιώργου Μπέζου έχουν διοριστεί οι Σωτηρία Στρατικοπούλου, Νικόλαος Γραμόζης, Ευθυμία Μητροπούλου, Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου, Μαρία Παπαμικρούλη και Σπυριδούλα Τσιμπούλη. Έχουν προσληφθεί με διαδικασία του ΚΕΕΛΠΝΟ οι Μαρία Ευθυμιοπούλου, Κωνσταντίνα Τριπύλα και Ιωάννης Πλιάτσικας. Έχουν μεταταγεί στο Νοσοκομείο οι: Φωτεινή Δουκούλου, Παναγιώτα Δημητρακοπούλου, Λαμπρινή Γιαννακοπούλου, Ευανθία Αναστοπούλου,  Αριστέα Δημοπούλου, Ελένη Καντζέα, Αγγελική Φρούντζα, Γεωργία Γεωργιοπούλου, Σπυριδούλα Αλέρτα, Ελένη Βουτσά, Μαρία Καπόγιαννη, Αλέξιος Μαργαρίτης και Κωνσταντίνα Γρηγοροπούλου. Έχει αποσπαστεί, τέλος, η Άννα Γεωργίου.
Στ.Μ.