Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 04:05

Κάλεσμα νίκης απεύθυνε ο Νίκος Χουντής στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Για ένα ποτάμι οργής και αγανάκτησης αλλά συνάμα και ελπίδας, που στις 17 Ιουνίου θα εκφραστεί με την υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του μνημονίου, μίλησε ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, χθες το βράδυ, κατά την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματός του στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Ο Νίκος Χουντής στην ομιλία του απάντησε στα διλήμματα που βάζουν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για μνημόνιο ή έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και για ευρώ ή δραχμή. Μίλησε για ύστατη προσπάθεια εκφοβισμού του κόσμου και για συκοφάντηση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας όμως ότι «αυτά δεν είναι παρά οι τελευταίοι σπασμοί του παλιού κόσμου, τα τελευταία τους σαλπίσματα».
Ο ευρωβουλευτής παρομοίασε τις πολιτικές δυνάμεις του μνημονίου και την τρόικα με τον Σάιλοκ, τον Εβραίο πρωταγωνιστή του Σαίξπηρ στον «Έμπορο της Βενετίας», που ήθελε κρέας και αίμα από αυτόν στον οποίο δάνεισε χρήματα. Ανέφερε όμως ότι ο Ελληνικός λαός δε δέχεται να δώσει το αίμα του και με τη ψήφο του θα ακυρώσει το μνημόνιο.
Επίσης, ο Νίκος Χουντής κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην επιτρέψουν στη Χρυσή Αυγή, στο φασισμό όπως είπε χαρακτηριστικά, να μπει και πάλι στο κοινοβούλιο, ενώ επιτέθηκε και στη Νέα Δημοκρατία σημειώνοντας ότι αυτή αποτελεί ένα ξεγραμμένο από το λαό συνονθύλευμα που το εκπροσωπούν πλέον η Ντόρα Μπακογιάννη, η πρώτη στη λίστα της Ζήμενς, όπως ανέφερε, και ο Μάκης Βορίδης.
Τέλος, δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα προδώσει το λαό και διαβεβαίωσε για την ψήφιση της απλής αναλογικής και για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, με τη δήμευση των περιουσιών εκείνων που ενέχονται σε σκάνδαλα.
Πριν από τον ευρωβουλευτή, χαιρετισμό απεύθυνε ο Γιάννης Σωφρονάς, υποψήφιος βουλευτής στις προηγούμενες εκλογές, ενώ παρουσιάστηκε και το ψηφοδέλτιο, επικεφαλής του οποίου είναι ο Θανάσης Πετράκος και ακολουθούν η Ιωάννα Μαραβελή, η Έλενα Ψαρρέα, ο Νίκος Πατσαρίνος, ο Θανάσης Μπούζας, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νώντας Βουδούρης, που απουσίαζε στην Αθήνα.
Στ.Μ.