Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 16:27

Η "κυρά Κατίνα από τη Βέργα" στον πρόεδρο των ξενοδόχων για την ηχορύπανση των ξενυχτάδικων

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αντιδράσεις επαγγελματιών και κατοίκων περιοχών στις οποίες λειτουργούν ξενυχτάδικα με ανυπόφορη ηχορύπανση, έχει προκαλέσει η σχετική αναφορά του προέδρου των ξενοδόχων, Σπύρου Λαγωνικάκου, ο οποίος χθες σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη μίλησε για …την κυρά Κατίνα που διαμαρτύρεται! Κάτοικος, που υπογράφει ως η κυρά Κατίνα της Βέργας, μας έστειλε, με αφορμή το σημερινό μας σχόλιο, την εξής απάντηση:

«Το πρόβλημα της ηχορύπανσης είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα ρύπανσης της εποχής μας. Το πρόβλημα της ενόχλησης από το θόρυβο που προκαλείται από τα κέντρα διασκέδασης είναι σε πολλές περιπτώσεις πολύ οξύ, γεγονός που οφείλεται στη χωροθέτησή τους, η οποία, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, είναι μέσα στον οικιστικό ιστό (ΥΠΕΧΩΔΕ, «Εισηγητική Έκθεση στο σχέδιο νόμου για την προστασία του περιβάλλοντος» (Ν.1650 / 1986) ).
Παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχουν προεδρικά διατάγματα και νομοθεσία σχετικά με τα όρια θορύβου και ρύπανσης, παρόμοια με αυτά των άλλων ευρωπαϊκών κρατών, δυστυχώς στη χώρα μας δεν εφαρμόζονται με ιδιαίτερη αυστηρότητα (η ανοχή αγαπητοί αναγνώστες υπάρχει εδώ και πολλά – πολλά χρόνια)!
Σαφέστατα, όμως, από την ανεξέλεγκτη αυτή διασκέδαση και μουσική, παραβιάζονται σημαντικότατα δικαιώματα των πολιτών που αδυνατούν να βρουν την ησυχία και την ηρεμία τους ακόμα και μέσα στις οικίες τους. Όσο σεβαστή είναι η επιθυμία για διασκέδαση, άλλο τόσο σεβαστό είναι και το δικαίωμα ξεκούρασης και μάλιστα απαλλαγμένο από ανεπιθύμητους θορύβους, ιδιαίτερα σε μεταμεσονύκτιες ώρες.
Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους τους επαγγελματίες και από τους εκπροσώπους των φορέων που χαρακτηρίζουν…κατίνες όλους αυτούς, στους οποίους έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα για ξεκούραση και ηρεμία. Και το δικαίωμα αυτό, αφορά όχι μόνο στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες, γιατί πολλά είναι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Βέργα – αυτοί που τα έχουν δεν είναι επαγγελματίες που θέλουν να δουλέψουν;; - που επιθυμούν ηρεμία στον ελεύθερο χρόνο και τις διακοπές τους.
Και αναρωτιέμαι…
Ποιος θα δείξει ανοχή στους επαγγελματίες / ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων στη Βέργα;
Ποιος θα δείξει ανοχή στους κατοίκους που δεν μπορούν να βρουν την ησυχία τους και μένουν ξύπνιοι έως τις 4.30 το πρωί και πρέπει να πάνε στη δουλειά τους στις 6;
Ποιος θα δείξει ανοχή στους επισκέπτες που έχουν επιλέξει τη Βέργα για τόπο διακοπών και ξεκούρασης;
Έχει έρθει ο κ. Λαγωνικάκος στη Βέργα 2 - 3 η ώρα τα ξημερώματα να διαπιστώσει τι γίνεται;
Επιτρέπεται ένας εκπρόσωπος φορέα να διατυπώνει δημοσίως άποψη περί…ανοχής;
Διερωτώμαι, η παραβατική συμπεριφορά πρέπει να είναι ανεκτή;
Και κλείνω με το εξής:
Σε πλημμέλημα, αυτόφωρο με άλλα λόγια, μετατρέπεται από σήμερα η παράβαση της ηχορύπανσης και η υπέρβαση των dB από τα καταστήματα διασκέδασης. Οι ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται είναι φυλάκιση μέχρι ένα έτος και χρηματική ποινή τουλάχιστον 5.000€. Τα μηχανήματα που θα εντοπίζονται μπορεί να κατάσχονται. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση!
Καταχώρηση: 02/04/2012 (enikos.gr)
Υπογραφή
Η…κυρά Κατίνα από τη Βέργα!»