Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 17:31

Περιοδεία του τραγουδιστή Βασίλη Παϊτέρη στην Καλαμάτα για στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ

Περιοδεία του τραγουδιστή Βασίλη Παϊτέρη στην Καλαμάτα για στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ

«ΚΑΝΑΝΕ ΤΣΙΓΓΑΝΟ 
ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ»

«Μόνο ο Αλέξης ο Τσίπρας θα μπορέσει να βοηθήσει όχι μόνο τους Έλληνες τσιγγάνους και τις ευπαθείς ομάδες αλλά όλο τον ελληνικό λαό, γιατί είδατε τι καταφέρανε αυτές οι κυβερνήσεις, τον ελληνικό λαό τον κάνανε τσιγγάνο»! Ο υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ που τα είπε αυτά σήμερα, είναι ο τραγουδιστής και "ακτιβιστής των δικαιωμάτων των τσιγγάνων", Βασίλης Παϊτέρης, ο οποίος περιόδευσε στην περιοχή μας, στο πλαίσιο προεκλογικής περιοδείας υπέρ του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.

Με την ευκαιρία, ο Βασίλης Παϊτέρης επισκέφθηκε και τα δικαστήρια προκειμένου να συμπαρασταθεί σε τσιγγάνο που πουλούσε παράνομα καρπούζια στο λιμάνι, ο οποίος συνελήφθη, ενώ διαμαρτύρεται ότι δημοτικοί αστυνόμοι του κατέστρεψαν τα προϊόντα.
Ο Βασίλης Παϊτέρης υπογράμμισε ότι η πολιτεία θα πρέπει επιτέλους να στηρίξει τους τσιγγάνους, γιατί αυτό θα είναι προς όφελος συνολικά της ελληνικής κοινωνίας. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι Έλληνες τσιγγάνοι είναι ριγμένοι. Δεν πάνε σχολείο και γίνονται άγριοι άνθρωποι, κάτι που γυρνάει μπούμερανγκ στον ελληνικό λαό. Κάνουν και πολλά παιδιά, αλλά δεν βοηθιούνται, δεν τους δίνουν δουλειά. Τη δουλειά που τους έδιναν παλιά, τώρα τη δίνουν σε ξένους, σε Αλβανούς και άλλους, με τους οποίους δεν έχω τίποτα, δε διαχωρίζω, ούτε είμαι ρατσιστής. Αναγκάζονται όμως έτσι να κλέψουν και να πουλήσουν ναρκωτικά. Είναι σαν αυτόν που πουλούσε καρπούζια και πήγαν και τον ξεκλήρισαν, του σπάσαν τα καρπούζια και του έβαλαν και ένα πρόστιμο από πάνω 4.000 - 5.000 ευρώ. Αυτό είναι απάνθρωπο. Αυτή την απανθρωπιά θέλουμε να σταματήσουμε με το ΣΥΡΙΖΑ. Πώς θα είμαι καλός στην κοινωνία αν δεν έχω να ταΐσω τα παιδιά μου;».
Αναφερόμενος στην κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας σήμερα, ο Βασίλης Παϊτέρης σχολίασε: «Βλέπετε τι έχουν καταφέρει οι κυβερνήσεις που βρίσκονται στην εξουσία 38 χρόνια τώρα. Δεν είναι μόνο ότι έχουν εγκαταλειφθεί οι Έλληνες τσιγγάνοι και οι άλλες ευπαθείς ομάδες, είναι ότι και τον ελληνικό λαό τον κάνανε τσιγγάνο. Αντί εμείς οι τσιγγάνοι να ενταχθούμε στην κοινωνία, κάνανε το λαό τσιγγάνο και δεν έχει να πληρώσει ούτε τα φώτα του, ούτε να φάει ακόμη, μαθαίνετε τι γίνεται στην Αθήνα. Τους κάναμε τσιγγάνους τους Έλληνες. Γι’ αυτό λοιπόν ψηφίζουμε, υποστηρίζουμε τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ότι αυτοί οι άνθρωποι θα βοηθήσουν».
Ερωτηθείς εάν οι τσιγγάνοι βλέπουν με μεγαλύτερη συμπάθεια την αριστερά, το κέντρο ή τη δεξιά, τόνισε: «Οι τσιγγάνοι δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα, πιστεύουμε μόνο στο Θεό. Εγώ πήγα το 1996 με τον Τσοβόλα, που με παραμύθιασε, και αργότερα είπα ότι ο «Τσοβόλας είναι φόλας». Το 2000 βοήθησα τον Κώστα Σκανδαλίδη, και τότε τα παιδιά μας δεν πήγαν σχολείο. Το 2004 πήγα με τη Ν.Δ., έγινε το ίδιο, το 2007 το ίδιο. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει η κοροϊδία, αυτοί οι άνθρωποι κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό για 40 χρόνια».
Τέλος, σε ερώτηση για το εάν οι τσιγγάνοι περνούσαν καλύτερα με τη δραχμή, σχολίασε: «Ο φτωχός ο άνθρωπος, που δεν έχει μία στη τσέπη του, δεν τον νοιάζει αν υπάρχει ευρώ ή δραχμή, φίλε. Εγώ θέλω απλά να πάρω το γάλα του παιδιού μου».
Στ.Μ.