Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016 13:44

Η όχθη του Νέδοντα ανήκει σε ιδιώτες, δεν μπορεί να χτίσει ο Δήμος ανοιχτό θέατρο!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
Η έκταση στην όχθη του Νέδοντα, στην οποία η δημοτική αρχή θέλει να κατασκευαστεί ανοιχτό θέατρο, δεν ανήκει στην κυριότητα του Δήμου Καλαμάτας, σύμφωνα με τα κτηματολογικά έγγραφα. Ύστερα από έρευνα που κάναμε αποκαλύπτουμε ότι στο Εθνικό Κτηματολόγιο, με Κωδικό Αριθμό 360884401001, η κυριότητα της όχθης ανήκει στους Μπάκα Ιωάννη (34%), Μπάκα Κωνσταντίνο (33) και Μπάκα Σπυρίδων (33%). Ο Δήμος λοιπόν δεν μπορεί να χτίσει ανοιχτό θέατρο στη συγκεκριμένη περιοχή. Προκαλεί μάλιστα εντύπωση ότι η δημοτική αρχή Καλαμάτας όχι μόνο απέκρυψε ότι ο Δήμος δεν είναι ο ιδιοκτήτης της περιοχής, σύμφωνα με το κτηματολόγιο, αλλά μάλιστα υποστηρίζει ότι εάν το έργο του ανοιχτού θεάτρου δεν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ θα φταίει η κυβέρνηση που υποστηρίζει τους δικούς της, «μιλημένους» δημάρχους…

Χθες το βράδυ, κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση της μελέτης του ανοιχτού θεάτρου, προκειμένου αυτή σήμερα να υποβληθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τη διεκδίκηση χρηματοδότησης, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, είπε ότι «έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες με τον Μπάκα ο οποίος διεκδικεί μέχρι τη γέφυρα της οδού Σπάρτης».
Δυστυχώς όμως κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν έδωσε σημασία σε αυτή την αναφορά του δημάρχου, η οποία δεν περιγράφει την αλήθεια, καθώς αυτή λέει ότι τρεις συγγενείς με επώνυμο Μπάκα όχι διεκδικούν αλλά είναι, σύμφωνα με το κτηματολόγιο, οι κύριοι έκτασης 61,87 στρεμμάτων στην όχθη του Νέδοντα. Στην έκταση αυτή περιλαμβάνεται και ο χώρος του ανοιχτού θεάτρου και ο χώρος των συνεργείων του Δήμου και ο χώρος του γηπέδου Λουκαρέας!
Ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει κάνει καμία ενέργεια προκειμένου να αλλάξει η κυριότητα της συγκεκριμένης έκτασης. Ακόμη όμως και αν ξεκινήσει τώρα τις ενέργειες, θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου αυτές να ευοδοθούν.
Άρα ο Δήμος δεν μπορεί να διεκδικήσει την ένταξη στο ΕΣΠΑ της κατασκευής ανοιχτού θεάτρου, από τη στιγμή που ζητάει αυτό να γίνει σε χώρο τρίτων.
Σταύρος Μαρτίνος