Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016 15:53

Επεισοδιακή η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με επίθεση Νίκα σε Μάκαρη

ΤΟΝ ΕΙΠΕ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΚΚΡΕΜΕΣ»! 
Επεισοδιακή ήταν η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, όταν ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας έκανε απαξιωτικές αναφορές για τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλη Μάκαρη. Είπε ότι στο παρελθόν τον είχε  επισκεφθεί στο γραφείο του και του είχε ζητήσει να τον βάλει στον συνδυασμό του, ενώ τον χαρακτήρισε «πολιτικό εκκρεμές» διότι στη συνέχεια ο Μανώλης Μάκαρης πήγε στην απέναντι πολιτική πλευρά. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας διέψευσε τον Παναγιώτη Νίκα, είπε ότι εκείνος τον επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο όπου εργάζεται και του ζήτησε να τον βοηθήσει για το δημοτικό ιατρείο. Η μείζων μειοψηφία αλλά και η παράταξη του Μιχάλη Αντωνόπουλου αποχώρησαν από τη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενες για τη συμπεριφορά του δημάρχου, ο οποίος από την πλευρά του ανέφερε ότι δεν έχει κάτι προσωπικό με τον Μανώλη Μάκαρη, αντίθετα τον σέβεται, ωστόσο έχει το δικαίωμα να μιλάει πολιτικά για εκείνον…

Αυτά έγιναν κατά τη συζήτηση για τις μελέτες της Διεύθυνσης Καθαριότητας σχετικά με την ένταξη έργων και προμηθειών σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Ο Μανώλης Μάκαρης την ώρα που αγόρευε ο δήμαρχος έκανε παρεμβολές με διάφορα σχόλια ώσπου κάποια στιγμή ο δήμαρχος του είπε «πότε πρόλαβες, σαν πολιτικό εκκρεμές, να κινείσαι από τη μια πλευρά στην άλλη».
Το σχόλιο του δημάρχου προκάλεσε αντιδράσεις από τους συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Στάθης Σταματόπουλος τόνισε ότι αυτά που είπε ο δήμαρχος αποτελούν «χτύπημα κάτω από τη μέση» και «απρεπή συμπεριφορά», ενώ ζήτησε να δοθούν εξηγήσεις και να κλείσει το θέμα.
Ο δήμαρχος επέμεινε στο σχόλιό του, τονίζοντας ότι αυτό είναι πολιτικό και δεν αποτελεί «κατηγορία ή σπίλωση». Ο Μανώλης Μάκαρης τόνισε ότι είναι ντροπή να λέγονται τέτοια πράγματα από το δήμαρχο και επέμεινε από την πλευρά του ότι ο δήμαρχος του ζήτησε να τον εντάξει στην παράταξή του αλλά εκείνος δεν ήθελε.
Στ.Μ.