Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016 02:08

Σίγησαν τα καλέμια και τα βελόνια, έτοιμα τα έργα του 3ου Ανοιχτού Εργαστηρίου Γλυπτικής

Σίγησαν τα καλέμια και τα βελόνια, έτοιμα τα έργα του 3ου Ανοιχτού Εργαστηρίου Γλυπτικής

ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Ήταν ό,τι καλύτερο, καλλιτεχνικά, έχει συμβεί ποτέ στην Παραλία στην Καλαμάτας. Ήταν το 3ο Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής, στο οποίο τις τελευταίες ημέρες φιλοξενήθηκαν και κεραμίστες καλλιτέχνες για τις δικές τους δημιουργίες. Το 3ο Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής ολοκληρώθηκε και το βράδυ της Παρασκευής ξεκίνησε η έκθεση των εξαιρετικών έργων που δημιούργησαν οι καλλιτέχνες. Ανάμεσά τους και το άγαλμα του Νέδοντα, του γλύπτη Γιάννη Γκούζου, που προσφέρθηκε στο Δήμο. Τα έργα θα συνεχίσουν να εκτίθενται για λίγες ακόμη ημέρες στον πανέμορφο χώρο μπροστά από το παλιό «Πανελλήνιον»…

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το χώρο της έκθεσης, όπως τον επισκεπτόταν έναν περίπου μήνα, παρακολουθώντας το έργο των καλλιτεχνών και συζητώντας μαζί τους για τη γλυπτική και τις δημιουργίες τους. Η επικοινωνία δημιουργού και κοινού είναι μια από τις κύριες επιδιώξεις των διοργανωτών του εργαστηρίου γλυπτικής.
_1013822.JPGΤο 3ο Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής έγινε από το Τμήμα Γλυπτικής του Καλλιτεχνικού Στεκιού Καλαμάτας σε συνεργασία με το Δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ενώ υπεύθυνος του εργαστηρίου ήταν ο Γιάννης Γκούζος. Τις τελευταίες ημέρες μαζί με τους γλύπτες δημιούργησαν τα δικά τους έργα και κεραμίστες από την Αθήνα και την Πάτρα, υπό την ευθύνη του εκπροσώπου του Τμήματος Κεραμικής του Καλλιτεχνικού Στεκιού, Ηλία Χριστόπουλου.
_1013813.JPG
Το άγαλμα του Νέδοντα, ο δήμαρχος και ο δημιουργός του αγάλματος, Γιάννης Γκούζος
Στην εκδήλωση ολοκλήρωσης του 3ου Ανοιχτού Εργαστηρίου Γλυπτικής παραβρέθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που συνεχάρη θερμά τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες και υπογράμμισε τη μεγάλη του ικανοποίηση για τα αποτελέσματα αυτής της διοργάνωσης. Μάλιστα στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος επαίνεσε τους δημιουργούς, τονίζοντας ότι τελικά αυτό που μένει στην αιωνιότητα από την ανθρώπινη δημιουργία είναι η μεγάλη τέχνη, γι’ αυτό και στους καλλιτέχνες αξίζει κάθε υποστήριξη. Ευχαρίστησε επίσης θερμά τον Γιάννη Γκούζο, δημιουργό του αγάλματος του Νέδοντα, που προσφέρθηκε στο Δήμο. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι το άγαλμα έγινε από βράχο του Νέδοντα και θα επιστρέψει στον χείμαρρο που διασχίζει την πόλη. Τέλος διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα στηρίξει ακόμη περισσότερο το επόμενο Εργαστήρι Γλυπτικής, το καλοκαίρι του 2017, το οποίο ανέφερε ότι είναι βέβαιος πως θα έχει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.
_1013826.JPG
Κεραμικές δημιουργίες, που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στο πλαίσιο του 3ου Ανοιχτού Εργαστηρίου Γλυπτικής
Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Γιάννης Γκούζος, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρης Βγενής.
Σημειώνεται ότι σκοπός των διοργανωτών του Εικαστικού Εργαστηρίου είναι η δημιουργία δημοτικής γλυπτοθήκης, με έργα που θα προσφέρουν οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο. Ακόμη, έχει ήδη εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον από ξένους εικαστικούς προκειμένου να λάβουν μέρος στο επόμενο Εργαστήρι Γλυπτικής που θα γίνει στην Καλαμάτα το επόμενο καλοκαίρι.
Ακολούθησε μουσικό  πρόγραμμα από μουσικούς του Καλλιτεχνικού Στεκιού Καλαμάτας.
Στ.Μ.
_1013817.JPG
Ο Φώτης Γεωργακάς με το έργο του, έναν άγγελο

_1013830.JPG
Κεραμικά έργα