Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2016 13:40

Έπεσαν κολώνες στο Πήδημα, χωρίς ρεύμα το αντλιοστάσιο, προβλήματα ύδρευσης στην Καλαμάτα

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΕΗ-ΔΕΥΑΚ 
Προβλήματα υδροδότησης αντιμετωπίζει η υψηλή ζώνη της Καλαμάτας, ενώ σε διάφορες άλλες περιοχές οι βρύσες βγάζουν λασπόνερο. Το πρόβλημα της υδροδότησης οφείλεται στο γεγονός ότι εξαιτίας της νεροποντής έπεσαν κολώνες της ΔΕΗ στο Πήδημα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση του αντλιοστασίου…

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Γιάννης Καμβυσίδης, κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Καλαμάτας, η Δημοτική Επιχείρηση λειτουργεί το αντλιοστάσιο του Πηδήματος με γεννήτριες, όμως το ρεύμα που παράγουν δεν φτάνει για τη μεταφορά επαρκούς ποσότητας νερού στις δεξαμενές της Καλαμάτας. Γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν προβλήματα σε περιοχές της υψηλής ζώνης της πόλης. Πάντως η ενημέρωση από τη ΔΕΗ είναι ότι το πρόβλημα ηλεκτροδότησης στο αντλιοστάσιο του Πηδήματος θα αντιμετωπιστεί μέσα στο μεσημέρι.
Σε ό,τι αφορά τις βρύσες που βγάζουν και λάσπη, πρόκειται για πρόβλημα που οφείλεται σε ζημιές που έχουν γίνει στο δίκτυο ύδρευσης στην πόλη, από τη νεροποντή, το οποίο επίσης αντιμετωπίζεται από τη ΔΕΥΑΚ.
Στ.Μ.