Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 00:52

Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ: Δώστε λύση τώρα!

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
Κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης βγάζει η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας, που με επιστολή της καλεί τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να δώσει λύση στο πρόβλημα προμήθειας φαρμάκων, ιδίως για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Ένωσης Συνταξιούχων, Παναγιώτης Γεωργίκος και Παναγιώτης Θεοδώρου αντίστοιχα, τονίζονται τα εξής: «Η συνεχιζόμενη και βάναυση ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, είναι προκλητική, απαράδεκτη και προσβλητική, για τους ανθρώπους του μόχθου, που για πολλά χρόνια αγωνίστηκαν και αγωνίζονται ώστε να έχουν μια στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Η σημερινή κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πληρώνεις στο φαρμακείο, στο ακέραιο, το χρηματικό ποσό που απαιτείται για την αγορά των φαρμάκων, που ο καθένας μας έχει ανάγκη, έχει δεν έχει χρήματα, και στη συνέχεια πρέπει να πηγαίνουμε στον ασφαλιστικό μας φορέα, να στηνόμαστε στην ουρά για 3 ώρες, για να καταθέσουμε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, έτσι ώστε να κατατεθούν τα χρήματα στον Τραπεζικό Λογαριασμό.
Πώς είναι δυνατόν για άλλες δαπάνες να υπάρχουν χρήματα και να μην υπάρχουν για τα φάρμακα, που σώζουν ζωές; Είναι δυνατόν σήμερα να παίζουμε με την υγεία των πολιτών; Τι γίνεται με τις χρόνιες και βαριές παθήσεις που χρειάζονται φάρμακα υψηλού κόστους; Αυτούς τους αφήνουμε να πεθάνουν; Πώς είναι δυνατόν να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση με συνταξιούχους των 400 ευρώ;
Στο μεγάλο αυτό κοινωνικό πρόβλημα δώστε λύση τώρα. Δεν πάει άλλο!!!».