Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016 18:50

Αγιασμός σήμερα και για την καινούργια και σημαντική δομή του Ειδικού Γυμνασίου Καλαμάτας

Αγιασμός σήμερα και για την καινούργια και σημαντική δομή του Ειδικού Γυμνασίου Καλαμάτας

ΟΥΤΕ ΦΕΤΟΣ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ 
Μια δίκαιη και μεγάλη διεκδίκηση των γονέων και των ανθρώπων και φορέων που τους υποστηρίζουν, σήμερα ξεκίνησε να ικανοποιείται. Πρόκειται για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας, το πρώτο σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η ειδική αυτή δομή ξεκινάει τη λειτουργία της, με προβλήματα και με ελλείψεις, αλλά η αρχή γίνεται. Για φέτος το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο θα στεγαστεί στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ελεύθεροι χώροι. Ο αγιασμός, για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς, έγινε στο Ειδικό Εργαστήρι και στο Ειδικό Γυμνάσιο παρουσία του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Πάνου Πετρόπουλου…

Στο Ειδικό Γυμνάσιο θα φοιτούν παιδιά μετά από τη φοίτησή τους στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, εφόσον η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας δώσει τη σχετική έγκριση. Η λειτουργία του Ειδικού Γυμνασίου ξεκινάει με οχτώ μαθητές, ενώ η τοποθέτηση του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.
Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Πάνος Πετρόπουλος, μετά τον αγιασμό εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι κατέστη δυνατό να ιδρυθεί Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο στην Πελοπόννησο και μάλιστα στην Καλαμάτα.
Αναφερόμενος στο Ειδικό Εργαστήρι διαβεβαίωσε ότι η φετινή χρονιά θα είναι ακόμη καλύτερη από την καλή περσινή χρονιά, σε ό,τι αφορά την κάλυψη των θέσεων του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού. Επίσης, ο κ. Πετρόπουλος συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς της ειδικής εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη η εμπιστοσύνη που τους έχει.
Ο διευθυντής του Ειδικού Εργαστηρίου, Παναγιώτης Κάτσος, ευχαρίστησε θερμά τους φορείς και τις αρχές που στηρίζουν την ειδική εκπαιδευτική δομή που διευθύνει, ενώ ειδικά για τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης, Πάνο Πετρόπουλο, τόνισε ότι έχει γνωρίσει πολλούς διευθυντές αλλά ο συγκεκριμένος είναι ο καλύτερος.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη, σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός της ίδρυσης και έναρξης λειτουργίας του Ειδικού Γυμνασίου, ενώ προανήγγειλε ότι την ικανοποίηση και του άλλου μεγάλου αιτήματος των γονέων, τη δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Χαιρετισμό απεύθυνε και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμάτας, δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Γυφτέας.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καλαμάτας, Παναγιώτης Κουφαλάκος, τόνισε ότι η Ένωση είναι πάντα στο πλευρό των γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες και υποστηρίζει τα αιτήματά τους. Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Ειδικού Γυμνασίου ο Παναγιώτης Κουφαλάκος τόνισε ότι η Ένωση Γονέων διαφωνεί με την εγκατάστασή του στο Ειδικό Εργαστήρι και αντίθετα έχει προτείνει να λειτουργήσει στο παλιό Μουσικό Σχολείο (παλιό ορφανοτροφείο), στο οποίο επίσης προτείνει να λειτουργήσει και ο ξενώνας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για τον οποίο, παρατήρησε, έγιναν και κατά τον περσινό αγιασμό εξαγγελίες που δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη. Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος κάλεσε τους γονείς να διεκδικούν συλλογικά αυτά που δικαιούνται, ενώ,  αναφερόμενος και στις καταστροφές από την πλημμύρα, τόνισε ότι οι πληγέντες πρέπει να οργανωθούν και να διεκδικήσουν την πλήρη αποζημίωσή τους, διαφορετικά θα συνεχίσουν να βλέπουν τους αρμοδίους να δηλώνουν ότι δεν έχουν ευθύνη για ό,τι συνέβη και να τα φορτώνουν στο Θεό.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων των μαθητών του Ειδικού Εργαστηρίου, Αθηνά Σπανού, ευχαρίστησε τους αρμοδίους, τονίζοντας ότι η περσινή χρονιά στο Ειδικό Εργαστήρι ήταν πολύ καλή και ότι ευελπιστεί πως το ίδιο καλή θα είναι και η φετινή. Επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή της για την έναρξη λειτουργίας του Ειδικού Γυμνασίου, όπως επίσης ευχαρίστησε θερμά όσους στέκονται στο πλάι των ειδικών δομών εκπαίδευσης, των γονέων και των παιδιών με ειδικές ανάγκες.
Χαιρετισμό έκανε και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Γιώργος Σταματόπουλος.
Στ.Μ.