Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 19:26

Ο Δήμος πετάει τους λιμενεργάτες έξω από το κτίριό τους!

Ο Δήμος πετάει τους λιμενεργάτες έξω από το κτίριό τους!

ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Με μια εντελώς αυθαίρετη απόφαση, η οποία μάλιστα κρίθηκε ως νόμιμη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο πήρε από τους λιμενεργάτες το κτίριό τους, στο λιμάνι της Καλαμάτας…

Ειδικότερα, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αποφάσισε να ανακαλέσει απόφαση του 1984, με την οποία το κρατικό Λιμενικό Ταμείο είχε παραχωρήσει γη εντός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού στο Κεφάλαιο Αποζημιώσεως Φορτοεκφορτωτών του λιμανιού της Καλαμάτας. Με την ανάκληση αυτή, η Ένωση των Λιμενεργατών της Καλαμάτας χάνει το κτίριό της, αν και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο τους παραχωρεί κάποιο δωμάτιο του κτιρίου για τις ανάγκες λειτουργίας της Ένωσης...
Ωστόσο, η Ένωση των Λιμενεργατών υπογραμμίζει ότι η απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είναι παράνομη γιατί το κτήριο της Ένωσης και η γη στην οποία έχει ανεγερθεί δεν ανήκει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αλλά στο κρατικό Λιμενικό Ταμείο.
Ειδικότερα, οι λιμενεργάτες τονίζουν ότι όταν ιδρύθηκε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και έγινε η παραλαβή της περιουσίας του κρατικού Λιμενικού Ταμείου, στο σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής δεν είχε ενταχθεί ούτε το κτίριο των λιμενεργατών, ούτε η γη στην οποία έχει ανεγερθεί, αλλά ούτε και το κτιριακό συγκρότημα του Λιμεναρχείου, του Τελωνίου, του Ταχυδρομείου και του πρώην ΣΔΟΕ.
Ως εκ τούτου, υπογραμμίζουν οι λιμενεργάτες, εντελώς παράνομα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αποφάσισε να πάρει το κτίριό τους, όπως το ίδιο παράνομα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενέκρινε τη νομιμότητα της σχετικής απόφασης (υπογράφει ο διοικητής σήμερα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Παναγιώτης Μπασάκος).
Η υπόθεση οδηγείται σε διοικητικές δικαστικές επιτροπές προκειμένου να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη.
Στ.Μ.