Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 18:06

Αντώνης Κατσάς: Γιατί ψήφο στο ΚΚΕ

Αντώνης Κατσάς: Γιατί ψήφο στο ΚΚΕ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ
Τους λόγους για τους οποίους, κατά την άποψή του, ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο άνεργος πρέπει να δώσουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ, επισημαίνει ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στη Μεσσηνία, επικεφαλής του ψηφοδελτίου, Αντώνης Κατσάς, σε γραπτή του δήλωση.

Ο Αντώνης Κατσάς τονίζει: «Ψήφο στο ΚΚΕ: Γιατί δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, δεν υπάρχει άλλη γενιά για θυσία, δεν υπάρχουν άλλες ελπίδες για τσαλαπατήματα, δεν υπάρχουν άλλα όνειρα για μαράζωμα.
Ψήφο στο ΚΚΕ: Για να μη μας κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε, να γίνουν τα βασικά μέσα παραγωγής ιδιοκτησία του λαού μας, να διαγράψουμε μονομερώς ολόκληρο το χρέος.
Ψήφο στο ΚΚΕ: Για να γίνουν και πάλι αγαθά, και όχι εμπορεύματα, η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός.
Ψήφο στο ΚΚΕ: Γιατί η δουλειά είναι δικαίωμα και όχι κόστος στα κιτάπια των Καπιταλιστών, γιατί η σύνταξη, η κοινωνική ασφάλιση είναι αδιαπραγμάτευτες κατακτήσεις μας.
Ψήφο στο ΚΚΕ: Γιατί αγωνίζεται 94 ολόκληρα χρόνια για τα δικαιώματα των ανθρώπων του μόχθου και του τιμίου ιδρώτα, αταλάντευτα, με ανιδιοτέλεια και τσαγανό, με συνέπεια και ντομπροσύνη, με πείσμα και αυταπάρνηση.
Ψήφο στο ΚΚΕ: Γιατί με την τεράστια εμπειρία του και με εργαλείο σκέψης και ανάλυσης της πραγματικότητας τη θεωρία που διανοήθηκαν τα πιο φωτεινά  μυαλά της ανθρωπότητας, ο Μαρξ, ο Έγκελς και ο Λένιν, μπορεί να ερμηνεύει τα φαινόμενα και να μη στέκεται στα επιφαινόμενα.
Ψήφο στο ΚΚΕ: Γιατί οι ιδέες και τα οράματά του έχουν την κυτταρική τους καταγωγή στον Καύκασο και τον Προμηθέα, στην Αντιγόνη του Σοφοκλή, στο αγκάθινο στεφάνι του Χριστού στο Γολγοθά, στο σταυρό του Σπάρτακου στην Απία οδό της Ρώμης και χάνονται πολύ μακριά στο μέλλον.
Γονιμοποιήθηκαν στα μυαλά των μεγαλυτέρων επαναστατών του προηγούμενου αιώνα, της Ρόζας Λούξεμπουργκ, του Δημητρόφ, του Φιντέλ Κάστρο, του Τσε Γκεβάρα, του Χο-Τζι-Μινχ.
Γιατί οι ιδέες και τα οράματά του πλημμυρίζουν τη μουσική του Μαγιακόφσκι, την ποίηση του Πάμπλο Νερούντα, του Αραγκόν, του Ναζίμ Χικμέτ, του Αζίζ Νεσίν, του Ρίτσου και του Βάρναλη, τα θεατρικά κείμενα του Μπρεχτ, τους πίνακες του Πικάσο.
Γιατί αντήχησαν σε χιλιάδες ανταρτομάνες κορυφές και έγιναν σπόρος ελπίδας και προοπτικής για εκατομμύρια κολασμένους της γης, έβγαλε κλωνάρια και αγκάλιασε τις συνειδήσεις των αγωνιστών σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
Για να κρατηθεί η ελπίδα ολοζώντανη.
Για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση.
Γιατί: «Αυτά τα δένδρα δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό, αυτές οι ψυχές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο».