Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016 17:12

Οικοδόμοι: Άμεση ανάγκη τα έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας

Οικοδόμοι: Άμεση ανάγκη τα έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 
Συνάντηση με οικοδόμους της Καλαμάτας είχε χθες το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Γιάννης Τασιούλας. Μίλησε για τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου και ιδιαίτερα για την παρατεταμένη ανεργία των οικοδόμων, ενώ παρουσίασε την πρόταση πάλης της Ομοσπονδίας για την ανάγκη υλοποίησης έργων αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, με τα οποία θα ανακουφιστεί και το τεράστιο ζήτημα της ανεργίας…

Ο Γιάννης Τασιούλας, πλαισιωμένος από τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καλαμάτας, Σταύρο Μάρκου, έκανε εκτεταμένη αναφορά στην ανάγκη κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων, με αφορμή και την καταστροφή που υπέστησαν άνθρωποι και περιοχές στη Μεσσηνία, στις 7 Σεπτέμβρη. Όπως τόνισε, η έλλειψη αυτών των έργων κυρίως πλήττει τις λαϊκές οικογένειες γιατί αυτές ζουν σε περιοχές που χτυπιούνται από τις πλημμύρες. Κάλεσε λοιπόν τους οικοδόμους να συγκροτήσουν μέτωπο με τους άλλους εργαζόμενους και να διεκδικήσουν αντιπλημμυρικά έργα. Σε ό,τι αφορά τα αντισεισμικά έργα τόνισε ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από τη διενέργεια σοβαρών ελέγχων σε δημόσια κτήρια. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας σημείωσε ότι οι έλεγχοι αυτοί πρέπει να γίνουν και να θωρακιστούν τα δημόσια κτήρια, ιδιαίτερα σχολεία, νοσοκομεία και υπηρεσίες με έργα που θα δώσουν δουλειά σε άνεργους οικοδόμους.
Σε ό,τι αφορά την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας ο Γιάννης Τασιούλας δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος, καθώς ανέφερε ότι οι λαϊκές οικογένειες δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα να βάλουν το κεφάλι τους κάτω από το δικό τους κεραμίδι, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.
MARKOU-ST-TASIOULAS-GIAN-28-09-16.jpg
Σταύρος Μάρκου και Γιάννης Τασιούλας
Τέλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μίλησε για τη ανάγκη συσπείρωσης των εργαζομένων στα ταξικά σωματεία ώστε να βρουν αντίσταση οι επιδιώξεις εργοδοσίας και κυβέρνησης, ανέφερε ότι οι οικοδόμοι οφείλουν να δώσουν τη μεγάλη μάχη για να μην καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες τόνισε ότι αποτελούν το τελευταίο οχυρό των εργαζομένων και το μέσο διασφάλισης έστω ενός κατώτερου μισθού. Σε ό,τι αφορά τους μακροχρόνια άνεργους οικοδόμους, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ζήτησε να τους διανεμηθούν τα υπέρ αγνώστων ένσημα του ΙΚΑ, καθώς και να αναγνωριστεί ο χρόνος της ανεργίας ως συντάξιμος.
Στ.Μ.