Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 19:43

Δύο δρομολόγια την εβδομάδα Καλαμάτα-Θεσσαλονίκη με την Olympic Air

Δύο δρομολόγια την εβδομάδα Καλαμάτα-Θεσσαλονίκη με την Olympic Air

ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΡΙΑ 
Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη πρωί θα γίνονται τα αεροπορικά δρομολόγια στη γραμμή Καλαμάτας-Θεσσαλονίκης, από την OlympicAir, ενώ από το τέλος του μήνα και μέχρι την Άνοιξη τα δρομολόγια θα είναι τρία, κάθε Δευτέρα και Σάββατο απόγευμα και κάθε Πέμπτη πρωί. Σε δηλώσεις του σήμερα ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας, Δημήτρης Μανδηλάρης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τιμή του εισιτηρίου, που όπως είπε, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδε, κυμαίνεται στα 50 ευρώ, ανάλογα βέβαια και με το πότε γίνεται η κράτηση…

Μέχρι το τέλος του Οκτώβρη το αεροπλάνο της OlympicAir, DASH8Q400, θα φτάνει στο αεροδρόμιο Καλαμάτας από τη Θεσσαλονίκη, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 11 το πρωί και θα αναχωρεί για Θεσσαλονίκη στις 11:30 το πρωί.
Από το τέλος του Οκτώβρη και μέχρι την Άνοιξη το αεροπλάνο θα φτάνει στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας κάθε Δευτέρα και Σάββατο στις 6:30 το απόγευμα και θα αναχωρεί στις 7 το απόγευμα, ενώ κάθε Πέμπτη θα φτάνει στις 10:30 το πρωί και θα αναχωρεί στις 11 το πρωί.
Η OlympicAir πήρε τη γραμμή για τέσσερα χρόνια, ενώ το συγκεκριμένο αεροπλάνο μπορεί να μεταφέρει 78 επιβάτες.
Ο κ. Μανδηλάρης τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική γραμμή που μπορεί να έχει κίνηση όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Σε ό,τι αφορά γενικότερα την κίνηση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ο αερολιμενάρχης εκτίμησε ότι φέτος η αύξηση των πτήσεων θα ανέλθει στο 25 με 27% περίπου και σημείωσε ότι εάν σταθεροποιηθεί αυτό το ποσοστό αύξησης και τα επόμενα χρόνια θα πρόκειται για ένα σημαντικό δείκτη σε ό,τι αφορά την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην ευρύτερη περιοχή.
Τέλος ο κ. Μανδηλάρης ανέφερε ότι κίνηση στο αεροδρόμιο συνεχίζει να υπάρχει, αν και πολλές τουριστικές πτήσεις τσάρτερ έχουν πλέον σταματήσει ή σταματούν το επόμενο διάστημα καθώς η τουριστική περίοδος ολοκληρώνεται. Ωστόσο, πρόσθεσε, οι μόνιμες γραμμές από και προς πόλεις του εξωτερικού συνεχίζονται.
Στ.Μ.