Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 21:43

Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για πράγματα που έκανε και η ίδια…

Γιώργος Γεωργαντάς, Νατάσσα Κυριακοπούλου και Κωνσταντίνος Τασούλας Γιώργος Γεωργαντάς, Νατάσσα Κυριακοπούλου και Κωνσταντίνος Τασούλας

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ 
Δεν κατάφερε να πείσει η Νέα Δημοκρατία με τη σημερινή εξόρμησή της στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο της διάδοσης του μηνύματος για τη «Συμφωνία Αλήθειας» με το λαό. Και δεν έπεισε γιατί οι εκπρόσωποι της, ο βουλευτής Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Τασούλας και ο βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, είπαν ότι η Ν.Δ., όταν ξαναγίνει κυβέρνηση, θα επανασυστήσει τις αστυνομικές υπηρεσίες που κατάργησε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Τριφυλία, ενώ είναι γνωστό ότι ανάλογος σχεδιασμός υπήρξε από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Είπαν οι βουλευτές της Ν.Δ. ότι το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης όσον αφορά τους γιατρούς, ενώ είναι γνωστό ότι τελευταία έχουν γίνει προσλήψεις, έστω επικουρικών, αλλά και ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου υπήρχε έντονη ανησυχία για το μέλλον του συγκεκριμένου Νοσοκομείου. Είπαν επίσης ότι κακώς καταργήθηκε το Τμήμα Λογοθεραπείας στο ΤΕΙ, ενώ είναι γνωστό ότι το Τμήμα καταργήθηκε ή έστω συγχωνεύθηκε με το αντίστοιχο Τμήμα του ΤΕΙ Πατρών, επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου…

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, συνοδευόμενοι από την πρόεδρο της ΝΟΔΕ ΝΔ, Νατάσσα Κυριακοπούλου και άλλα τοπικά κομματικά στελέχη, επισκέφθηκαν το Δήμο Τριφυλίας, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας, τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας, εξαγωγικές επιχειρήσεις στο Δήμο Καλαμάτας, ιδρύματα της Μητρόπολης Μεσσηνίας και το Δήμο Καλαμάτας.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ, τόνισαν ότι από την εικόνα που είδαν στο Νομό μας επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για μια περιοχή που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα αλλά ταυτόχρονα έχει δυναμισμό και ζωντανές προοπτικές ανάπτυξης.
Μίλησαν ιδιαίτερα επαινετικά για τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας και για το έργο των Ιδρυμάτων της Μητρόπολης Μεσσηνίας, όπως και για την ποιότητα της Πανεπιστημιακής Σχολής Καλαμάτας, ιδιαίτερα όμως του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα ο Κ. Τασούλας τόνισε ότι υπάρχει αδράνεια από τη σημερινή κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την κατασκευή των αρδευτικών δικτύων ώστε να αποδώσει το μεγάλο έργο του φράγματος κοντά στα Φιλιατρά, το οποίο μπορεί να δώσει νερό στη μισή και παραπάνω καλλιεργούμενη γη της Τριφυλίας. Σχετικά με το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ο ίδιος βουλευτής ανέφερε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είχε δρομολογήσει την πραγματοποίηση περίπου 4.000 προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να ενισχυθεί και το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, ωστόσο, όπως σχολίασε, οι προσλήψεις αυτές δεν προχώρησαν από τη σημερινή κυβέρνηση. Σχετικά με τις εξαγωγικές επιχειρήσεις που επισκέφθηκε η αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Τασούλας τόνισε ότι πρόκειται για αξιόλογες επιχειρήσεις που όμως αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει οδηγήσει τη χώρα η σημερινή κυβέρνηση, με την έλλειψη ρευστότητας, με την επιβολή πολλών φόρων, με τους τραπεζιτικούς περιορισμούς.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τασούλας και στο ζήτημα των καταστροφών από τις πλημμύρες, σχολιάζοντας ότι 22 ημέρες μετά η κυβέρνηση δεν έχει δώσει στους παθόντες ούτε το ελάχιστο βοήθημα των 580 ευρώ, όπως επίσης δεν έχει κατανείμει στους πληγέντες Δήμους την έκτακτη χρηματοδότηση των 5,5 εκατ. ευρώ, η οποία μάλιστα τόνισε ότι πρέπει να κατανεμηθεί ανάλογα με τις καταστροφές που έχουν σημειωθεί σε κάθε Δήμο, σημειώνοντας ότι Δήμοι στην Καλαμάτα είναι οι περισσότερο πληγέντες.
Κατά τα άλλα, ο βουλευτής Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Τασούλας τόνισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ο μεταπολεμικός πρωταθλητής ψεύδους», ενώ η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνουν στους πολίτες τη Συμφωνία Αλήθειας, η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, και ορισμένες περικοπές αλλά και μείωση φόρων.
Τέλος, ο κ. Τασούλας τόνισε ότι στη χώρα οι εξελίξεις είναι πολύ ανησυχητικές, επικίνδυνες, δυσάρεστες και ειδικότερα αναφέρθηκε στην αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λοζάνης από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ερντογάν. Σχολίασε ότι η Τουρκία βρίσκει την ευκαιρία να θέτει τέτοιες αμφισβητήσεις βλέποντας την Ελλάδα να βρίσκεται σε αδύνατη κατάσταση. «Κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε ώρα που περνάει με αυτή την κυβέρνηση όλα τα μέτωπα της χώρας υποχωρούν», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Στ.Μ.