Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 03:13

Ναι του Θάνου Τζήμερου σε κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ

Στην οθόνη ο Θάνος Τζήμερος σε απ' ευθείας σύνδεση και στο πάνελ η Μαριέλλα Τζώνη, ο Παναγιώτης Χρηστέας, ο Γιώργος Δεληκούρας, ο Βασίλης Χαρμπίλας και ο Χάρης Σαββίδης Στην οθόνη ο Θάνος Τζήμερος σε απ' ευθείας σύνδεση και στο πάνελ η Μαριέλλα Τζώνη, ο Παναγιώτης Χρηστέας, ο Γιώργος Δεληκούρας, ο Βασίλης Χαρμπίλας και ο Χάρης Σαββίδης

ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΙΣ 
ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης και θα συμμετείχε σε κυβέρνηση συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς ο Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος της «Δημιουργίας Ξανά», ο οποίος χθες το βράδυ μίλησε, μέσω Skype, σε ψηφοφόρους που συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο της Καλαμάτας «REX».

Ο Θάνος Τζήμερος δεν κατάφερε να έρθει στην Καλαμάτα λόγω μιας έκτακτης υποχρέωσης που του προέκυψε, δεσμεύτηκε όμως ότι θα είναι η πρώτη πόλη που θα επισκεφθεί μετά την είσοδο του στη Βουλή. Σημειώνεται ότι η «Δημιουργία Ξανά» κατεβαίνει στις εκλογές ως συνασπισμός με τη «Δράση» του Στέφανου Μάνου και τη «Φιλελεύθερη Συμμαχία».
Στην ωριαία σχεδόν συνομιλία που είχε, μέσω του Skype, με τον κόσμο που προσήλθε στο «REX», ο Θάνος Τζήμερος ήταν μηδενιστικός για το ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «πρόκειται για ένα συνονθύλευμα ανθρώπων που δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει οικονομία», ότι εκφράζει «το παρασιτικό, διεφθαρμένο και λαϊκίστικο ΠΑΣΟΚ» και ότι «θα οδηγήσει την Ελλάδα σε πλήρη κατάρρευση σε λίγες ώρες». Ως εκ τούτου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση συνεργασίας.
Και για τη Νέα Δημοκρατία ήταν οξύτατα επικριτικός, διερωτώμενος, μεταξύ άλλων, «γιατί θα κάνει τώρα τις μεταρρυθμίσεις που λέει και δεν τις έκανε όταν ήταν στην κυβέρνηση Παπαδήμου;». Ωστόσο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ψηφοφόρου του, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και ενδεχομένως θα συμμετέχει σε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, αποκλειστικά και μόνο για να τους πιέσει και να τους εξαναγκάσει να κάνουν τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα.
Ακόμη, ο Θάνος Τζήμερος ανέφερε ότι η είσοδος στη Βουλή είναι βέβαιη πια και ότι οι σοβαρές δημοσκοπήσεις δίνουν ποσοστό 3,6% με αυξητικές τάσεις. Όπως σημείωσε, έχει δημιουργηθεί πλέον μια δυνατή κρίσιμη μάζα που, όταν θα μπει στη Βουλή, θα ενθαρρύνει πολλούς άλλους πολίτες οι οποίοι έχουν τις ίδιες θέσεις με τη «Δημιουργία Ξανά» να πλαισιώσουν το κόμμα.
Επίσης, ο πρόεδρος της «Δημιουργίας Ξανά» μίλησε για τόνους λάσπης που του ρίχνουν καθημερινά το πολιτικό σύστημα και οι δημοσιογράφοι, από φόβο, γιατί τόνισε ότι το κόμμα του έρχεται να σπάσει τα πολιτικά και συνδικαλιστικά παρασιτικά κατεστημένα.
Ο Θάνος Τζήμερος ανέφερε ότι το κράτος δεν αφήνει τις υγιείς δυνάμεις της χώρας να δημιουργήσουν, για να μην αποκαλυφθεί το μέγεθος της ανικανότητας του πολιτικού συστήματος, επιτέθηκε σε μεγαλοσυνδικαλιστές, διαμαρτυρήθηκε για τη αδυσώπητη φορολόγηση επιχειρήσεων και περιουσιών, στερώντας έτσι κάθε δυνατότητα παραγωγής πλούτου, ενώ, μεταξύ άλλων, προειδοποίησε πως, όταν μπει στην κυβέρνηση, «όποιος πάει να κάνει ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής, θα τον βουτάμε και θα τον στέλνουμε κατ’ ευθείαν στο αυτόφωρο».
Ακολούθησε συζήτηση με το γενικό γραμματέα της «Δημιουργίας Ξανά» Γιώργο Δεληκούρα και τους υποψήφιους βουλευτές στη Μεσσηνία Βασίλη Χαρμπίλα, Μαριέλλα Τζώνη, Παναγιώτη Χρηστέα και Χαράλαμπο Σαββίδη, ενώ απουσίαζε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωάννης Κοσμάς.
Στ.Μ.