Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 17:50

Κείμενο στήριξης του ΚΚΕ από αγρότες, δικηγόρους, εκπαιδευτικούς, υπαλλήλους

«ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ»
Κείμενο υποστήριξης του ΚΚΕ «κόντρα στη μοιρολατρία, τις αυταπάτες και την υποταγή», το οποίο υπογράφουν πρόσωπα του τόπου με κοινωνική δραστηριότητα, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος.

Το κείμενο στήριξης του ΚΚΕ έχει ως εξής: «Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό θέλουμε να δηλώσουμε τη στήριξή μας στο ΚΚΕ και να καλέσουμε σε συστράτευση για να μη χαθεί ούτε μια ψήφος από αυτούς που εκτιμούν το ρόλο του ΚΚΕ. Για να βγει το ΚΚΕ πιο δυνατό απ’ αυτές τις εκλογές.
Για να μην περάσουν τα σχέδιά τους να μειώσουν την κοινοβουλευτική δύναμη του ΚΚΕ.
Ένα ισχυρό και κοινοβουλευτικά ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση αντίστασης, αντεπίθεσης στη θύελλα που θα επακολουθήσει, και θα αναπτερώσει το ηθικό του σκληρά δοκιμαζόμενου λαού μας.
Ψηφίζουμε ΚΚΕ. Για αντίσταση, έμπρακτη αντεπίθεση και ανατροπή. Για πανίσχυρο εργατικό κίνημα, για να βάλουμε φρένο σ΄αυτήν την κατάσταση τα επόμενα χρόνια.
Θέλουμε ένα ισχυρό και κοινοβουλευτικά ΚΚΕ, γιατί θα παλέψει από καλύτερες θέσεις για τη συμμαχία όλων των δυνάμεων που παλεύουν τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Για ένα κοινωνικοπολιτικό μέτωπο που θα διεκδικήσει τη διακυβέρνηση, την εξουσία.
Στηρίζουμε το ΚΚΕ, γιατί πιστεύουμε ότι ο λαός δε θα πρέπει να πέσει στην παγίδα που του ετοιμάζουν. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν αλλάζουν, θα συνεχίσουν το ίδιο καταστροφικό έργο τόσων χρόνων. Καμιά εμπιστοσύνη δε θα πρέπει να έχει στο ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα ο αριστερός, ο ριζοσπάστης, όχι μόνο επειδή αλλάζει τις θέσεις του σαν τα πουκάμισα, αλλά γιατί με την πρακτική του εγκλωβίζει αγνές αγωνιστικές δυνάμεις. Αυτό και αν είναι ουτοπία και αναβολή για τη μέλλουσα ζωή, το να πιστέψει ο λαός σε καλύτερες μέρες εντός ΕΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεσμευμένος στην ΕΕ και χωρίς ρήξη με την ΕΕ και την οικονομία του κεφαλαίου δε θα αλλάξει η ζωή του λαού προς το καλύτερο αλλά αντίθετα προς το χειρότερο.
Έχουμε πείρα από τα παραδείγματα σε όλη την Ευρώπη, όπου υπήρξε το άλλοθι της «κεντροαριστεράς» μόνο το λαό δεν ωφέλησε. Ο λαός να μην εμπιστευτεί το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ, να εγκλωβίσει το ΚΚΕ στην κυβερνητική του πρόταση, με στόχο να το ουδετεροποιήσει, να το κάνει συνένοχο και να περάσει αντιλαϊκά μέτρα με τις μικρότερες δυνατές αντιστάσεις.
Το ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί πως θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και για ένα ρωμαλέο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης, για να βρίσκεται σε εγρήγορση και ετοιμότητα ο λαός μας, για να ματαιώσουμε οποιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που απειλούν να βάλουν νέα φωτιά στην περιοχή μας με μια νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία και το Ιράν, για τον έλεγχο  των αγορών, των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους.
Καλούμε σε υπερψήφιση του ΚΚΕ παρά τις επιμέρους παρατηρήσεις μας, για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής κόντρα στη μοιρολατρία, τις αυταπάτες και την υποταγή».

Yπογραφές
Αλεξανδρόπουλος Γιώργος Αγρότης, Αποστολόπουλος Κώστας Φυσικός - Δημοτικός Σύμβουλος Μεσσήνης, Βασιλόπουλος Δημήτρης Ιδιωτικός Υπάλληλος, Θεοφιλόπουλος Βασίλης Συνταξιούχος, Καράμπελας Κώστας Πολιτικός Μηχανικός, Κασιμιώτη Κωνσταντίνα Επαγγελματίας, Λαζαρακόπουλος Λάζαρος Συνταξιούχος - Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής, Λάππας Παναγιώτης Αγρότης, Μακρόπουλος Γιώργος Αγρότης, Μαρκογιάννης Βαγγέλης Τεχνίτης, Μπαξεβανάκη Γιώτα Αρχιτέκτονας, Μπιτσώνης Φάνης Ξυλουργός, Νέστορας Νίκος Οδοντίατρος, Οικονομόπουλος Μήτσος Μαρμαράς, Πετρόπουλος Δημήτρης Οικονομολόγος, Σκαφιδάς Άγγελος Προπονητής Ποδοσφαίρου-Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής, Σπυρόπουλος Βασίλης Αγρότης, Σπυρόπουλος Λάμπρος Αγρότης, Σταθέας Παναγιώτης Δάσκαλος, Τούμπουρου Μαρία Εφοριακός - Πρόεδρος της «Θεατρικής Διαδρομής», Τσατσάκος Νίκος Συνταξιούχος, Τσατσάκου Λαμπρινή Οικιακά, Τσίγγανου Κατερίνα Πολιτικός Μηχανικός, Τσιλιβαράκη Δέσποινα Δικηγόρος, Χαραλαμπόπουλος Μπάμπης Δάσκαλος.