Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 16:41

Με το δήμαρχο στο νέο του γραφείο και το νέο διοικητικό κέντρο του Δήμου

Ο δήμαρχος, το στέλεχος του Δήμου Χρήστος Αλεξανδρόπουλος και δεξιά το νέο γραφείο του δημάρχου Ο δήμαρχος, το στέλεχος του Δήμου Χρήστος Αλεξανδρόπουλος και δεξιά το νέο γραφείο του δημάρχου

ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Την πόρτα του γραφείου του στο νέο Δημαρχείο άνοιξε σήμερα για το φακό της Kalamata Journal ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας. Φτάνεις στον τρίτο όροφο του νέου Δημαρχείου, βγαίνεις από το ασανσέρ και δεξιά σου αντικρίζεις μεγάλους δερμάτινους καναπέδες με ξύλινα τραπεζάκια μπροστά. Είναι ο χώρος αναμονής των επισκεπτών του δημάρχου και στο βάθος η μεγάλη τζαμαρία με την υπέροχη θέα στο Μεσσηνιακό Κόλπο. Αριστερά είναι η είσοδος μιας μεγάλης αίθουσας με τρία μεγάλα ξύλινα γραφεία, ξύλινα ντουλάπια και επίσης ξύλινα και δερμάτινα καθίσματα. Είναι το γραφείο των γραμματέων του δημάρχου. Μετά από αυτή την αίθουσα είναι το γραφείο του δημάρχου, εκεί ήταν τα χειρουργεία του παλιού νοσοκομείου. Πολύ μεγάλος και αυτός ο χώρος, επίσης με ένα τεράστιο ξύλινο γραφείο, με ογκώδεις και άνετες δερμάτινες πολυθρόνες και καναπέδες, με ένα μεγάλο μακρόστενο τραπέζι για τις συσκέψεις του δημάρχου, με τη μεγάλη τζαμαρία με θέα στη λεωφόρο Αθηνών και στη βόρεια πλευρά της Καλαμάτας…

Ο δήμαρχος τόνισε επανειλημμένως ότι για τα έπιπλα αυτά ο Δήμος δεν χάλασε ούτε ένα ευρώ, πληρώθηκαν τα πάντα από τον δωρητή Γιώργο Μαντζή και τη σύζυγό του, Μαρία, που κατάγονται από το Πλατύ, χωριό του Δήμου το οποίο επίσης έχουν ευεργετήσει με ένα σημαντικό κτίριο. Μάλιστα ο κ. Νίκας ζήτησε άμεσα να ετοιμαστούν πινακίδες που θα τοποθετηθούν τόσο στον προθάλαμο όσο και στα γραφεία της γραμματείας και το δικό του και οι οποίες θα αναγράφουν ότι η επίπλωση είναι δωρεά του ζεύγους Μαντζή.
NIKAS-GRAFEIO-ATHINON-TZAMARIA-10-10-16.jpg
Ο δήμαρχος στη μεγάλη τζαμαρία του γραφείου του με θέα στη λεωφόρο Αθηνών και τη βόρεια πλευρά της πόλης
Γενικά ο δήμαρχος σήμερα έδειχνε ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Το τόνισε άλλωστε ότι αγωνίστηκε σχεδόν δέκα χρόνια ώστε το ερείπιο του παλιού Νοσοκομείου να ανακατασκευαστεί και να γίνει Δημαρχείο. Ένα έργο για το οποίο επίσης υπογράμμισε ότι ο Δήμος δεν χάλασε ούτε ένα ευρώ, καθώς η χρηματοδότηση προήλθε από το κράτος. Ο κ. Νίκας τόνισε ότι με τη λειτουργία του νέου δημαρχείου θα αναβαθμιστεί σημαντικά η γύρω περιοχή, που εδώ και πολλά χρόνια τώρα βρίσκεται σε οικονομική ύφεση. Επιπλέον ο δήμαρχος ανέφερε ότι με τη λειτουργία του νέου Δημαρχείου και τη συγκέντρωση όλων των δημοτικών υπηρεσιών σε αυτό το κτίριο θα γίνει αποτελεσματικότερος ο Δήμος, θα εξυπηρετεί πιο άμεσα τις υποθέσεις του, θα εξοικονομηθεί προσωπικό για την κάλυψη άλλων αναγκών, ενώ θα εξοικονομήσει πόρους και το Δημόσιο, με τη μεταφορά υπηρεσιών του, που τώρα είναι στο νοίκι, στο Διοικητήριο, στους χώρους που θα απελευθερωθούν από τις δημοτικές υπηρεσίες που ετοιμάζονται να μετακομίσουν στο νέο Δημαρχείο.
NIKAS-GRAFEIO-TOU-POLTHRONA-10-10-16.jpg
Στο νέο Δημαρχείο έχουν μεταφερθεί μέχρι τώρα οι Διευθύνσεις Διοικητικού και Οικονομικού. Προβλήματα βέβαια υπάρχουν αλλά οι υπάλληλοι προτιμούν να μην αναφερθούν ακόμη σε αυτά τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί χρόνος προσαρμογής. Ωστόσο, ένα σημαντικό ζήτημα έχει να κάνει με τη επάρκεια των χώρων του νέου Δημαρχείου για τις Υπηρεσίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα οι Υπηρεσίες, στα διάφορα κτίρια όπου λειτουργούσαν, κάλυπταν συνολικό χώρο 7.200 τετραγωνικών μέτρων. Τώρα οι Υπηρεσίες θα πρέπει να χωρέσουν στα 3.800 τετραγωνικά του νέου Δημαρχείου…!
NIKAS-PROTHALAMOS-10-10-16.jpg
Στο χώρο αναμονής των επισκεπτών του δημάρχου
Υπάρχουν και άλλα θέματα, τα οποία όμως δεν κρίνονται ιδιαίτερα σοβαρά και δύσκολα και με τον καιρό θα διορθωθούν. Ο δήμαρχος σήμερα επισκέφθηκε τις υπηρεσίες που λειτουργούν ήδη στο νέο Δημαρχείο και διαβεβαίωσε τους υπαλλήλους ότι θα γίνει ό,τι χρειάζεται ώστε να εργάζονται στις καλύτερες συνθήκες.
NIKAS-OIKONOMAKOU-FERENTZAKHS-10-10-16.jpg
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Οικονομάκου και ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης, Γιώργος Φερετζάκης, στον καναπέ της αίθουσας αναμονής των επισκεπτών
Σημειώνεται ότι την Τετάρτη και την Πέμπτη θα μεταφερθούν στο νέο Δημαρχείο, στο ισόγειο -ή για την ακρίβεια στο ημιυπόγειο- οι Διευθύνσεις Καθαριότητας και Γεωτεχνικών Υπηρεσιών, καθώς και το τμήμα για τον έλεγχο των καταστημάτων της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας (τα υπόλοιπα τμήματα της Διεύθυνσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν στο ισόγειο του κεντρικού Δημαρχείου της Αριστομένους, όπου επίσης θα μεταφερθεί και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών από το Διοικητήριο).
Από αύριο, Τρίτη, θα μεταφερθεί στο Δημαρχείο και η πρώτη γραμματέας του δημάρχου, ώστε να ξεκινήσει να μπαίνει σε λειτουργία το νέο του γραφείο. Το σημερινό γραφείο του δημάρχου, στο Δημαρχείο της Αριστομένους, θα λειτουργεί μόνο για την υποδοχή υψηλών επισκεπτών και για συνεντεύξεις του κ. Νίκα.
NIKAS-GRAFEIO-NEO-SYSKPSH-10-10-16.jpg
Στο βάθος το τραπέζι των συσκέψων στο γραφείο του δημάρχου
Ο δήμαρχος σημείωσε ότι μέχρι το τέλος Οκτώβρη θα έχουν μεταφερθεί στο νέο Δημαρχείο όλες οι δημοτικές υπηρεσίες εκτός από τη Διεύθυνση Πρόνοιας, που θα εγκατασταθεί στο κτήριο της παλιάς καρδιολογικής κλινικής, η οποία ανακατασκευάζεται τώρα.
Σε ό,τι αφορά τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου, ο δήμαρχος ανέφερε ότι αυτά θα γίνουν γύρω στις αρχές του 2017 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και με προσκεκλημένους όλους όσοι έχουν βοηθήσει για να γίνει αυτό το έργο, τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, που παραχώρησε στο Δήμο το κτίριο ως υπουργός Υγείας, την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου που ανέλαβε να κάνει τις μελέτες του έργου, ως δωρεά, την οικογένεια Μαντζή που προσέφερε την επίπλωση για το γραφείο του δημάρχου κ.ά.
Στ.Μ.
 NIKAS-DIEFTHYNSH-OIKONOMIKOY-10-10-16.jpg
Ο δήμαρχος με στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικού ενημερώνεται για τη εγκατάσταση και προσαρμογή της υπηρεσίας στο νέο της χώρο, στον πρώτο όροφο του νέου Δημαρχείου

NIKAS-GRAFEIO-ATHINON-10-10-16.jpg