Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 18:26

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Πέμπτη

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
Αύριο Πέμπτη, στις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία των Αγίων Αποστόλων, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Συνεργασίας για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), η οποία κατεβαίνει αυτόνομα και στις εκλογές της Κυριακής.

Ομιλητής θα είναι ο Αντώνης Δραγανίγος. Υποψήφιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Μεσσηνία είναι οι Ευστάθιος Γιακουμής τεχνικός υπολογιστών, Παρασκευάς Διονυσόπουλος αγρότης, Δήμητρα Καλαντζή ιατρός, Γαρυφαλλιά Καπετανάκη φιλόλογος, Παναγιώτης Κάτσαρης γεωπόνος, Δονάτος Νίκου φιλόλογος, Γιώργος Τζαμουράνης τοπογράφος μηχανικός.
Σε σχετική ανακοίνωση της Τοπικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζονται τα εξής: «Τα Μνημόνια και η δανειακή σύμβαση είναι η απάντηση του κεφαλαίου στην κρίση της ευρωζώνης και του ευρώ. Το «ισχυρό νόμισμα» στα χέρια των τραπεζιτών και των πολυεθνικών έχει γίνει εργαλείο φτώχιας, ιδιωτικοποιήσεων και κατάργησης κάθε ψήγματος «κράτους πρόνοιας». Από “σωσίβιο” για τους ευρωπαίους και Έλληνες καπιταλιστές μπροστά στην κρίση μετατρέπεται σε “Τιτανικό” που βυθίζεται απειλώντας να ρουφήξει στον πάτο ολόκληρη την ευρωζώνη. Έχει γίνει όπλο επιβολής του σκληρού πυρήνα της ΕΕ πάνω σε όλες τις χώρες και πρώτα από όλα πάνω στον ευρωπαϊκό νότο που καταρρέει με πάταγο και για να σωθεί απαιτεί να θυσιαστούν οι δουλειές, οι μισθοί και οι συντάξεις των εργαζομένων στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα Μνημόνια και η δανειακή σύμβαση είναι η σκληρή πολιτική του μαύρου μετώπου των βιομήχανων, των τραπεζιτών, της ΕΕ, της Τρόικας και των πολιτικών τους υποτακτικών. Αυτός είναι ο εχθρός. Αλλά, όπως έδειξαν οι μεγαλειώδεις δίχρονοι αγώνες του λαού και το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης του Μάη, δεν είναι ανίκητος.
Ήρθε η ώρα: Να κάνουμε το επόμενο βήμα: Μπροστά με δύναμη. ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ανατροπή και όχι για τη «διαπραγμάτευση» και την υποταγή!».