Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 10:21

Ενημέρωση για τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Αγρόκτημα Φοίφα

ΚΥΡΙΑΚΗ 
Ενημερωτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς - και όχι μόνο - διοργανώνει το Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα (Re:Think) για την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, 5.00 με 7.00 το απόγευμα (ώρα προσέλευσης 4.30)...

Η ενημέρωση αφορά:

1. Τα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα που διενεργούνται στο αγρόκτημα, πάνω στον "Πολιτισμό της καλλιέργειας", μέσα από τις θεματικές:

- Βιώσιμη καλλιέργεια, Παραδοσιακή και Φυσική Καλλιέργεια

- Ο κύκλος του σπόρου - Δημιουργία Τράπεζας Σπόρων - Δίκτυο Σποροφυλάκων

- Κομποστοποίηση - Δίκτυο Κομποστοποίησης

- Αναγνώριση και χρήση των θεραπευτικών βοτάνων στην καθημερινότητά μας

- Δημιουργική Επανάχρηση

- Οικοτεχνία

2. Το πρόγραμμα "Σχολεία με κήπο", μια καινοτόμο πρωτοβουλία της ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου, που συνεχίζει και φέτος πιλοτικά, μια πρωτοβουλία που αφουγκράστηκε τις ανάγκες της εποχής και κατάφερε με διάφορες συνεργασίες να δημιουργήσει μια άλλη πραγματικότητα στη σχολική κοινότητα.

«Το αγρόκτημά μας ξεκινά την εκπαιδευτική του χρονιά με πολλές εκπλήξεις για τους φίλους εκπαιδευτικούς και μη.
Μέσα από την συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Παράρτημα Πελοποννήσου (ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου), φιλοδοξούμε να δώσουμε μια νέα πνοή και έμπνευση στο δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών μας, προσπαθώντας να αναπτύξουμε, όσο γίνεται περισσότερο, την βιωματική περιβαλλοντική εκπαίδευση μέσα και έξω από το σχολικό περιβάλλον. Το καινοτόμο πρόγραμμα "Σχολεία με Κήπο” μπορεί να αναδείξει σε ένα μικροεπίπεδο μια προσέγγιση βιώσιμης ανάπτυξης με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και ολιστική διαχείριση προϊόντων και ενεργειακών πόρων. 
Ταυτόχρονα η συνεργατική και βιωματική μάθηση αποτελεί κύριο εργαλείο στην κοινή πλέον ανάγκη δημιουργίας ενός "ευρύτερου αειφόρου σχολείου"» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το Αγρόκτημα Φοίφα βρίσκεται στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας (Ηρώων Πολυτεχνείου).