Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 18:48

Ήρθαν λεφτά για τους πλημμυροπαθείς, θα ειδοποιηθούν με τηλεφώνημα ή μήνυμα…

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Η πρώτη πίστωση από το υπουργείο Εργασίας πιστώθηκε στο λογαριασμό του Δήμου Καλαμάτας και η καταβολή των επιδομάτων στους πλημμυροπαθείς της 7ης Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει άμεσα. Πρόκειται για το επίδομα των 586 ευρώ προς κάθε δικαιούχο πληγέντα, ενώ θα ακολουθήσει στη συνέχεια και η καταβολή των επιδομάτων και για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων οικοσκευών…

Ειδικότερα, από το Δήμο Καλαμάτας ανακοινώθηκε σήμερα ότι έφτασε «πίστωση από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ύψους 195.138 ευρώ, για την πληρωμή επιδομάτων σε πλημμυροπαθείς, ύψους 586 ευρώ το καθένα, με σκοπό την κάλυψη πρώτων βιοτικών αναγκών.
Η καταβολή αρχίζει άμεσα και με την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Η Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου Καλαμάτας θα εκδίδει επιταγές και οι δικαιούχοι θα ειδοποιούνται με SMS ή τηλεφωνικά, για να τις παραλάβουν και να τις καταθέσουν στην Τράπεζα όπου διατηρούν λογαριασμό.
Αναμένεται άμεσα η μεταβίβαση και έτερης πίστωσης, ύψους 72.078 ευρώ, για τον ίδιο σκοπό.
Το σύνολο των δικαιούχων στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας είναι 408 και αυτοί καλύπτονται με τις παραπάνω πιστώσεις, αναφορικά με το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών.
Θα ακολουθήσει, εξατομικευμένα για τις 408 παραπάνω περιπτώσεις, η καταβολή επιδομάτων μέχρι 5.861 ευρώ για την αντικατάσταση οικοσκευής, αφού μεταβιβαστεί στο Δήμο Καλαμάτας η αναγκαία πίστωση από το Υπουργείο Εργασίας».