Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2016 15:36

Εγκάρδια συνάντηση των "φίλων της λογικής" Παναγιώτη Νίκα και Σταύρου Θεοδωράκη...

Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, προσφέρει στον πρόεδρο του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, ενημερωτικό και αναμνηστικό υλικό για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, προσφέρει στον πρόεδρο του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, ενημερωτικό και αναμνηστικό υλικό για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021

ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 
Σε ιδιαίτερα εγκάρδια ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το πρωί η επίσκεψη του προέδρου του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, στο δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, στο γραφείο του στο νέο Δημαρχείο. Μάλιστα ο δήμαρχος μίλησε επαινετικά για τον κ. Θεοδωράκη, τονίζοντας ότι είναι «η φωνή της λογικής» και του ευχήθηκε να ανέβει ψηλότερα και να πολλαπλασιαστούν οι ψηφοφόροι του. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ποταμιού περιέγραψε τον εαυτό του και το δήμαρχο ως «φίλους της λογικής», οι οποίοι πρέπει να δράσουν μαζί με τις υπόλοιπες «δυνάμεις της λογικής» για να ξεφύγει η χώρα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται…

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μπήκε στο γραφείο του δημάρχου εκφράζοντας τον εντυπωσιασμό του για το νέο Δημαρχείο και σχολιάζοντας ότι κάθε φορά που επισκέπτεται την Καλαμάτα βλέπει και κάτι καινούργιο να έχει προστεθεί στην πόλη, το οποίο πιστώνεται στη δημοτική αρχή. Ο δήμαρχος του απάντησε ότι είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που επισκέπτεται το νέο Δημαρχείο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα φέρει γούρι, ενώ ο κ. Θεοδωράκης απάντησε από την πλευρά του ότι «είμαι γουρλής».
Ο δήμαρχος, αναφερόμενος στα προβλήματα, τόνισε ότι το μεγαλύτερο ζήτημα που αντιμετωπίζει είναι «οι σχέσεις μας με το Ελληνικό Δημόσιο». Μίλησε χαρακτηριστικά για «ιστορίες τρέλας», για τις οποίες ο Δήμος χρειάζεται να καταβάλλει προσπάθειες χρόνων προκειμένου να διεκπεραιωθούν.
Επίσης ο δήμαρχος επέδωσε στον πρόεδρο του Ποταμιού τα υπομνήματα του Δήμου για τις καταστροφές της πλημμύρας της 7 Σεπτέμβρη, ζητώντας από τον κ. Θεοδωράκη να υποστηρίξει μέσα από το κοινοβουλευτικό του ρόλο τα αιτήματα του Δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών, οι οποίες επανέλαβε ότι ιδιαίτερα έχουν πλήξει την αγροτική οικονομία της περιοχής.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε ότι θα υποστηρίξει το Δήμο σε ό,τι αφορά τα θέματα της αποκατάστασης των καταστροφών, ενώ, σχετικά με τη Δημόσια Διοίκηση, τόνισε ότι το πρόβλημα είναι πως το κράτος λειτουργεί κομματικά με αποτέλεσμα να μην αφήνει την αυτοδιοίκηση να επιτελέσει το έργο της. Ο πρόεδρος του Ποταμιού σημείωσε ότι το κόμμα του υπερασπίζεται την αποκέντρωση και διεκδικεί περισσότερους πόρους, ισχυρότερους Δήμους και δημάρχους αλλά και περισσότερες ευθύνες για τους δημάρχους. Ανέφερε δε ότι η πρόταση του κόμματός του είναι να μεταφερθεί στην αυτοδιοίκηση η ευθύνη του ΕΝΦΙΑ.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την συζήτηση που είχε με το δήμαρχο έκανε δηλώσεις για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και ιδιαίτερα για το ζήτημα της συγκρότησης του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι το θέμα αυτό πρέπει να κλείσει, τα υπόλοιπα κόμματα πρέπει να σταματήσουν να το χειρίζονται με βάση το κομματικό τους συμφέρον, ώστε τα φώτα να πέσουν στα άλλα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Στ.Μ.