Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 20:23

Λεφτά περιμένει ο Δήμος από την κυβέρνηση για τους πλημμυροπαθείς

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ 
Τα λεφτά που έχει στείλει η κυβέρνηση για το επίδομα των 586 ευρώ προς τους πληγέντες του Δήμου Καλαμάτας, για την κάλυψη των άμεσων βιοτεχνικών τους αναγκών, δεν φτάνουν, ενώ δεν έχουν έρθει καθόλου χρήματα για το επίδομα αντικατάστασης των κατεστραμμένων οικοσκευών. Αυτό προκύπτει από στοιχεία που παρουσίασε σήμερα η δημοτική αρχή, η οποία επίσης σημειώνει ότι σχεδόν καθημερινά ζητάει από την κυβέρνηση να στείλει χρήματα για τους πλημμυροπαθείς…

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής σημειώνεται σχετικά με τις αιτήσεις αποζημίωσης των πλημμυροπαθών:
«i. Για το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών, ύψους 586 ευρώ, υποβλήθηκαν και αξιολογήθηκαν 588 αιτήσεις, από τις οποίες 400 εγκρίθηκαν. Διατέθηκαν για αποζημίωση των πληγέντων 195.000 ευρώ (αυτό είναι το ποσόν που έχει δοθεί από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης). Απομένει να διατεθεί ποσόν 93.000 ευρώ, το οποίο αναμένεται να σταλεί από το Υπουργείο και υπάρχει διαβεβαίωση ότι θα αποσταλεί εντός των ημερών.
ii. Αποζημίωση οικοσκευής: Έχουν υποβληθεί 588 αιτήσεις, έχουν εγκριθεί 321 και οι δικαιούχοι θα λάβουν από 880 ευρώ μέχρι 5.300 ευρώ, αναλόγως των ζημιών που υπέστησαν. Για τις αποζημιώσεις αυτής της περίπτωσης δεν έχουν έλθει καθόλου χρήματα από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ο Δήμος Καλαμάτας παρεμβαίνει σχεδόν καθημερινά για την αποστολή των χρημάτων και την ικανοποίηση των πληγέντων».