Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 17:05

Ιστοσελίδα 12.300 ευρώ για τη γαστρονομία της Καλαμάτας και τα τοπικά προϊόντα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ 
Την ιστοσελίδα του Δήμου για τη γαστρονομία της Καλαμάτας, η οποία με το κόστος που έχει θα έπρεπε να σου μαγειρεύει κιόλας…, παρουσίασαν σήμερα ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Βεργόπουλος και συντελεστές του έργου που έγινε. Σύμφωνα με τη σύμβαση, το κόστος κατασκευής της ιστοσελίδας ανέρχεται στα 12.300 ευρώ, τα οποία θα καλυφθούν από το Leader του ΕΣΠΑ…

Κατά την παρουσίαση της ιστοσελίδας KalamataGastronomy ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι πρόκειται για έργο «εξόχως σημαντικό», το οποίο μάλιστα είπε ότι θα έπρεπε να έχει γίνει από καιρό, καθώς προβάλλει τη διατροφή στον τόπο της Καλαμάτας, τα τοπικά προϊόντα, την τοπική γαστρονομία, γενικότερα τον τοπικό πολιτισμό. Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι πρόκειται για έργο που συνδέεται με την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της περιοχής.
Οι διαιτολόγοι διατροφολόγοι και επιστημονικές συνεργάτιδες στο έργο κατασκευής της ιστοσελίδας, Νίνα Καρκατζούλη και Σοφία Κωστέα, σημείωσαν ότι η ιστοσελίδα προβάλλει τη διατροφική αξία των προϊόντων της Καλαμάτας όπως το ελαιόλαδο, το σύκο, το παστέλι και πολλά άλλα. Παρουσιάζει επίσης, ανέφεραν ακόμη, παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές μαγειρικής, ενώ επιπλέον προσεγγίζει, μέσα από την τοπική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα, ήθη και έθιμα της περιοχής.
Ο Παύλος Παύλου, εκπρόσωπος της εταιρίας που κατασκεύασε την ιστοσελίδα, IN.DEN.IN, τόνισε ότι κύριος στόχος της συγκεκριμένης ιστοσελίδας είναι η κάλυψη του κενού που υπήρχε όσον αφορά τη διασύνδεση της Καλαμάτας με τα τοπικά προϊόντα. Δήλωσε ότι ελπίζει πως το περιεχόμενο και η γενικότερη εμφάνιση της ιστοσελίδας ανταποκρίνεται σε αυτό το στόχο, ενώ πρόσθεσε ότι είναι πολύ ακόμη το υλικό που θα καταχωρηθεί.
Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Βεργόπουλος εξέφρασε τη χαρά του για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια προσπάθεια που αποσκοπεί και στη σύνδεση των παραγωγών τοπικών προϊόντων με την άυλη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Ανέφερε ακόμη ότι οι παραγωγοί μπορούν να προβάλλονται μέσα από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, η οποία είναι και στην αγγλική γλώσσα.
Στ.Μ.
NIKAS-VERGOPOULOS-KARKATZOYLH-KOSTEA-09-11-16.jpg
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Βεργόπουλος και οι διαιτολόγοι διατροφολόγοι Νίνα Καρκατζούλη και Σοφία Κωστέα