Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 16:25

Έλεγχος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου στον αυτοκινήτοδρομο

Έλεγχος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου στον αυτοκινήτοδρομο

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ 
Έλεγχο στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας (και στον κλάδο Λεύκτρου-Σπάρτης) πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία το μεσημέρι αφίχθηκε στην Καλαμάτα, στο Δημαρχείο, στο γραφείο του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα. Την επιτροπή συνοδεύει ο διευθυντής του υπουργείου Υποδομών για τα έργα με σύμβαση παραχώρησης στην Πελοπόννησο, Γιάννης Καρνέσης, με άλλα υπηρεσιακά στελέχη. Ο κ. Καρνέσης σε δηλώσεις του κατά την άφιξη στο Δημαρχείο εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα μέλη της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, που προέρχονται από διάφορες χώρες, «έμειναν πολύ ευχαριστημένα από το επίπεδο ποιότητας κατασκευής»…

Ο κ. Καρνέσης σημείωσε ότι ο έλεγχος έγινε σε όλα τα επίπεδα του έργου, από τη σύμβαση μέχρι την ποιότητα κατασκευής. Πρόσθεσε ότι η αντιπροσωπεία «έχει έρθει για να αξιολογήσει τα αποτελέσματα της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου. Το αν βοήθησε στην ανάπτυξη των περιοχών που εξυπηρετεί και το αν οι πολίτες και οι αρχές των πόλεων που εξυπηρετούνται από τον αυτοκινητόδρομο είναι ευχαριστημένοι από αυτό που παραδόθηκε και λειτουργεί σήμερα και ολοκληρώνεται πλήρως, όπως ξέρετε, μέσα στον επόμενο μήνα».
Επεσήμανε ακόμη ο κ. Καρνέσης ότι χθες η αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου ήταν στο υπουργείο και έλεγξε όλη τη διαδικασία υλοποίησης,  ενώ σήμερα ταξίδευσε σε ολόκληρο τον αυτοκινητόδρομο από την Κόρινθο μέχρι τη Σπάρτη και από το Λεύκτρο μέχρι την Καλαμάτα. Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες η αντιπροσωπεία θα διατρέξει την Ολυμπία Οδό και ακολούθως θα ετοιμάσει το πόρισμά της για τη χρησιμότητα των αυτοκινητόδρομων αυτών για τη χώρα.
Στ.Μ.