Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 21:08

Μεγάλες παρεμβάσεις σε εξέλιξη για να γίνει η Αγορά της Καλαμάτας πιο θελκτική

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑΝΝΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ 
Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα που θα επιφέρουν μεγάλες αλλαγές στη λειτουργία και στην εικόνα της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας. Αυτές τις ημέρες διανοίγεται ο μεγάλος διάδρομος στο εσωτερικό της Αγοράς, στον οποίο θα μεταφερθούν οι ντόπιοι παραγωγοί που πωλούν τα προϊόντα τους κάθε Τετάρτη και Σάββατο, ενώ εκεί θα ανοίξουν και νέα καταστήματα. Στον προγραμματισμό βρίσκονται επίσης παρεμβάσεις για την αισθητική αναβάθμιση της Αγοράς, για φυτεύσεις, για την καλύτερη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Όπως δήλωσε το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Αγοράς, δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αδαμόπουλος, σκοπός των παρεμβάσεων είναι να γίνει η Αγορά ένα ελκυστικό για τους καταναλωτές Mall στο οποίο θα βρίσκουν τα καλύτερα προϊόντα και είδη προς όφελος δικό τους αλλά και των καταστηματαρχών και των παραγωγών. Σύμφωνα με το σχεδιασμό ο εσωτερικός διάδρομος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα, ενώ όλες οι παρεμβάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Άνοιξη του 2017. Ο Γιάννης Αδαμόπουλος απάντησε και σε ζητήματα που έθεσαν οι χονδρέμποροι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση απομάκρυνσης των φορτηγών τους από τη δυτική πλευρά του δυτικού δρόμου της Αγοράς προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης για τους καταναλωτές…

«Σκοπός μας είναι να κάνουμε την Αγορά πιο θελκτική, να δώσουμε στον επισκέπτη καλύτερες συνθήκες για την πραγματοποίηση των αγορών του, να φέρουμε νέες επιχειρήσεις, να φέρουμε τον νέο κόσμο», τόνισε ο Γιάννης Αδαμόπουλος και σημείωσε ότι σε αυτό το πλαίσιο διανοίγεται ο μεγάλος εσωτερικός διάδρομος, καθώς επίσης θα πραγματοποιηθούν σειρά παρεμβάσεων στα αίθρια της Αγοράς. Στον διάδρομο αυτό θα μεταφερθούν οι ντόπιοι παραγωγοί που τώρα δραστηριοποιούνται στο στενό ανατολικό διάδρομο, όπου τις ημέρες με τη μεγάλη κίνηση σημειώνεται κυριολεκτικά το αδιαχώρητο. Ωστόσο ο πρόεδρος της Αγοράς διαβεβαίωσε ότι η μεταφορά δεν θα γίνει με αναγκαστικό τρόπο αλλά με διάλογο και όταν οι παραγωγοί πεισθούν ότι αυτό θα αναβαθμίσει την Αγορά, θα προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες και θα αυξήσει και τη δική τους δουλειά.
AGORA-DIADROMOS-ESOTERIKOS-22-11-16.jpgΑναφερόμενος σε άλλα ζητήματα της Αγοράς ο κ. Αδαμόπουλος διαβεβαίωσε ότι είναι πιο καθαρή από κάθε προηγούμενη περίοδο, χάρη στο νέο ανάδοχο καθαριότητας που επέμεινε ότι κάνει εξαιρετική δουλειά. Είπε επίσης ότι ο χώρος φυλάσσεται από σεκιούριτι καθώς είχαν διαπιστωθεί ορισμένα παραβατικά περιστατικά. Ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται μελέτη για τον καλλωπισμό της αγοράς με φυτεύσεις και άλλες παρεμβάσεις, όπως επίσης ότι ετοιμάζεται και κυκλοφοριακή μελέτη, διότι ότι τα δεδομένα άλλαξαν με τη λειτουργία της περιμετρικής οδού, η οποία, πρόσθεσε, ουσιαστικά φέρνει την Αγορά στην είσοδο της πόλης ενώ μέχρι τώρα ήταν στην έξοδό της.
Για τους συνεχείς ελέγχους που γίνονται στους παραγωγούς ο πρόεδρος της Αγοράς σημείωσε ότι σκοπός δεν είναι η έξωση ανθρώπων που επιδιώκουν να βγάλουν ένα εισόδημα αλλά ο έλεγχος της κατάστασης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Υπηρεσία της Αγοράς είναι στη διάθεση των παραγωγών προκειμένου να τους βοηθήσει να τακτοποιήσουν θέματα σχετικά με τις άδειές τους, τονίζοντας ότι η διοίκηση γνωρίζει πως για ορισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάποιοι παραγωγοί δεν ευθύνονται οι ίδιοι αλλά οι δημόσιες υπηρεσίες που δεν τους βοηθούν όπως θα έπρεπε.
Ακόμη ο κ. Αδαμόπουλος τόνισε ότι η Αγορά βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή οικονομική κατάσταση, με τζίρο που ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ, χωρίς να οφείλει σε κανέναν και πληρώνοντας άμεσα.
AGORA-ERGA-22-11-16.jpgΣε ό,τι αφορά τις διαμαρτυρίες των χονδρεμπόρων ο πρόεδρος της Αγοράς σημείωσε ότι πρέπει να δουν τη γενική εικόνα και ότι πρέπει να καταλάβουν πως με το να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις στάθμευσης θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα και θα έχουν και οι ίδιοι όφελος. Αυτό που τους έχει ζητηθεί, σημείωσε, είναι να απομακρύνουν για μόλις 5-6 ώρες, μόνο τις ημέρες τις Λαϊκής, τα αυτοκίνητά τους από τη δυτική πλευρά του δυτικού δρόμου της Αγοράς, ώστε να αφεθεί χώρος για τη στάθμευση των αυτοκινήτων των επισκεπτών.
Για τις αναφορές των χονδρεμπόρων ότι η Αγορά δεν έχει μειώσει τα μισθώματα όπως τα έχει μειώσει ο Διοκλής στο Βιοτεχνικό Πάρκο, ο πρόεδρος της εταιρίας σημείωσε ότι εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει γίνει καμία αύξηση στα μισθώματα, ότι η εταιρία δείχνει κατανόηση και δεν καταλογίζει προσαυξήσεις σε περιπτώσεις καθυστέρησης καταβολής των μισθωμάτων αλλά και ότι νομικά η εταιρία δεν έχει δικαίωμα να προχωρήσει στη μείωση των μισθωμάτων.
Στ.Μ.