Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 16:36

Θερμή υποδοχή Αναστάσιου στο Δημαρχείο και αναφορές για τις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας

ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΣ 
Ο τρόπος για να ξεπερνιούνται τα προβλήματα στις σχέσεις ανθρώπων, λαών, κρατών είναι ο αλληλοσεβασμός, η αλληλοκατανόηση, η συνεργασία, τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος, το μεσημέρι, κατά την επίσκεψή του στο δήμαρχο της Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα. Ο αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλήνων και Αλβανών, σημειώνοντας ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αλβανία υπάρχουν δυνάμεις που επιδιώκουν τη συνέχιση των προβλημάτων. Ο δήμαρχος από την πλευρά του αναγνώρισε ότι οι Αλβανοί έχουν προσφέρει στην Ελλάδα, ενώ επικαλέστηκε την καταγωγή του από το Δυρράχιο. Ο Αναστάσιος αναφέρθηκε στη «μεγάλη περιπέτεια», στο εχθρικό κλίμα που αντιμετώπισε όταν ανέλαβε την αρχιεπισκοπή Αλβανίας, τόνισε όμως ότι με τη δουλειά, την προσφορά έχει γίνει σημαντικό έργο…

Ο δήμαρχος προσέφερε στον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας ως δώρα εκδώσεις σχετικά με την Καλαμάτα, καθώς και ελαιόλαδο και άλλα τοπικά προϊόντα. Του είπε επίσης ότι η Καλαμάτα είναι μια περιοχή που αναπτύσσεται παρά την κρίση που πλήττει τη χώρα. Ο αρχιεπίσκοπος, που χθες ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Καλαμάτας, εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για τη δημιουργία που ανέφερε ότι λαμβάνει χώρα στην περιοχή και μάλιστα σχολίασε ότι είναι σημαντικό που ο δήμαρχος αντί να μιλήσει για την κρίση και τα προβλήματα μιλάει για την πρόοδο του τόπου.
Ο αρχιεπίσκοπος δώρισε στο δήμαρχο μια εικόνα της Παναγίας από ιστορική μονή της Αλβανίας, καθώς και έντυπα με το έργο της αρχιεπισκοπής. Έργο που εντυπωσίασε το δήμαρχο.
Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν στελέχη της δημοτικής αρχής και δημοτικοί υπάλληλοι που ήθελα να δουν και να μιλήσουν με τον αρχιεπίσκοπο για τον οποίο τρέφουν μεγάλη εκτίμηση.
Στις 7:30 το απόγευμα ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Φιλολογίας της Πανεπιστημιακής Σχολής της Καλαμάτας. Αύριο θα επισκεφθεί την Ανδρούσα, καθώς στο παρελθόν ήταν επίσκοπος Ανδρούσης και στη συνέχεια θα ξεναγηθεί στην Αρχαία Μεσσήνη από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη.
Στ.Μ.