Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 22:26

Τσίπρας: Η γενιά μου έμαθε την Καλαμάτα από το σεισμό και τον πολιτισμό

Τσίπρας: Η γενιά μου έμαθε την Καλαμάτα από το σεισμό και τον πολιτισμό

ΕΠΑΙΝΕΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΠΕΝΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΤΣΗ 
Εξακολουθεί να ακτινοβολεί το έργο που επιτελέστηκε τις προηγούμενες δεκαετίες στην Καλαμάτα στον τομέα της πολιτιστικής εκπαίδευσης και δημιουργίας. Ακόμη και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του το μεσημέρι στο Δημαρχείο, ανέφερε στο δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, ότι η Καλαμάτα είναι πόλη που έχει αφήσει το στίγμα της στον πολιτισμό, καθώς και ότι η γενιά του γνώρισε την Καλαμάτα από το σεισμό και την προσπάθεια του τότε δημάρχου, Σταύρου Μπένου, για την ανασυγκρότηση της πόλης με πυρήνα την πολιτιστική της ανάπτυξη…

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας στις αναφορές του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, ότι η Καλαμάτα «βρίσκεται στην καλύτερη φάση της ιστορίας της» και ότι βιώνει την κρίση «ευκολότερα σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας», εξέφρασε την ικανοποίησή του γι’ αυτό, προσθέτοντας από την πλευρά του: «Η Καλαμάτα είναι πόλη που έχει αφήσει το στίγμα της στα πολιτιστικά πράγματα. Είναι από τις ομορφότερες πόλεις της χώρας, με τον υπέροχο Μεσσηνιακό Κόλπο και με σημαντικές δυνατότητες. Η δική μου γενιά έμαθε την Καλαμάτα  από τους σεισμούς και τις εξαιρετικές προσπάθειες που έκανε ο δήμαρχος Σταύρος Μπένος, που και τώρα έχει μια πολύ σημαντική συμβολή από άλλες θέσεις».
Ο δήμαρχος υπέβαλε στον πρωθυπουργό τέσσερις διεκδικήσεις της δημοτικής αρχής. Την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, την κατασκευή του δρόμου Καλαμάτας-Ριζόμυλου με την παραλιακή χάραξη, την παραχώρηση στο Δήμο της χρήσης παραλιακής έκτασης στη Δυτική Παραλία και τη συνέχιση της υποστήριξης του Φεστιβάλ Χορού.
Επίσης ο δήμαρχος ανέφερε στον πρωθυπουργό, που στη συνέχεια εγκαινίασε τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας, ο οποίος ολοκληρώθηκε με την παράδοση στην κυκλοφορία και του τελευταίου τμήματος της περιμετρικής οδού, ότι η περιμετρική είναι ένα «μεγάλο έργο που κυριολεκτικά αλλάζει τη μορφή της πόλης και δίνει αναπτυξιακή ώθηση, έχει δώσει ήδη και στην Καλαμάτα και στη Μεσσηνία».
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός απάντησε ότι η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου δεν ήταν δεδομένη αλλά κατέστη δυνατή με μεγάλη προσπάθεια για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος επιβολής μεγάλων προστίμων και καταβολής υπέρογκων αποζημιώσεων στους παραχωρησιούχους. Τόνισε ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας ότι όλα τελικά εξελίχθηκαν ομαλά και υπέρ του δημόσιου συμφέροντος και υπογράμμισε ότι γι’ αυτό καθοριστική ήταν η συμβολή του «συντοπίτη σας», όπως σημείωσε, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, τονίζοντας τη συμβολή του για την επίτευξη απορροφητικότητας στα προγράμματα του ΕΣΠΑ σε ποσοστά ρεκόρ 98%.  
Στ.Μ.