Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 17:33

Οι εργοδότες δεν προσέρχονται να υπογράψουν για τις συμβάσεις των δημοσιογράφων

Οι εργοδότες δεν προσέρχονται να υπογράψουν για τις συμβάσεις των δημοσιογράφων

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Στα λόγια οι εργοδότες του περιφερειακού Τύπου και οι περιφερειακές Ενώσεις Συντακτών έχουν συμφωνήσει για την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας, όσον αφορά την ουσία όμως οι πρώτοι αναβάλλουν συνεχώς την τελική συνάντηση για την υπογραφή των κειμένων.

Η Πανελλήνια Ένωση Συντακτών καλεί τους εργοδότες να υπογράψουν επιτέλους αυτά που έχουν συμφωνήσει με τις περιφερειακές ενώσεις, διαφορετικά απειλεί για «δυναμικές κινητοποιήσεις».
Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής: «Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και οι Ενώσεις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης, Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων και Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Εύβοιας, μετά και τη σημερινή, νέα αναβολή της συνάντησης με τις εργοδοτικές Ενώσεις στον Περιφερειακό Τύπο, με σκοπό τη συμφωνία υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καλούν την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων και το Σύνδεσμο Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων να βάλουν τέλος στη στάση αναβλητικότητας και στα συνεχή προσχήματα που επικαλούνται και να προσέλθουν σε μια τελευταία συνάντηση, στα γραφεία της Π.Ο.Ε.ΣΥ., την προσεχή Πέμπτη 28 Ιουνίου και ώρα 12 μ., με μόνο θέμα συζήτησης την τελική επικύρωση της συμφωνίας για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί τις δύο εργοδοτικές οργανώσεις να τιμήσουν τη συμφωνία με τις Ενώσεις Συντακτών, την οποία ρητά απεδέχθησαν στην τελευταία συνάντηση, και να προχωρήσουν στην υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Σε αντίθετη περίπτωση, μόνος δρόμος για την προάσπιση των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων στον Περιφερειακό Τύπο θα είναι οι δυναμικές κινητοποιήσεις».