Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016 17:43

Και άλλοι Κινέζοι στο δήμαρχο Καλαμάτας…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ QINGHAI 
Νέα αντιπροσωπεία Κινεζικής επαρχίας επισκέφθηκε σήμερα το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, με τον οποίο είχε μια πρώτη επαφή με ζητούμενο την ανάπτυξη συνεργασίας στον επιχειρηματικό και όχι μόνο τομέα. Πριν δύο μήνες, το δήμαρχο Καλαμάτας είχε επισκεφθεί άλλη Κινεζική αντιπροσωπεία, από άλλη περιοχή της αχανούς χώρας. Επαφές με εκπροσώπους επαρχιών της Κίνας έχει και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, πάντα με αντικείμενο τη συνεργασία στον επιχειρηματικό και πολιτιστικό τομέα…

Ειδικότερα, σήμερα επισκέφθηκε το δήμαρχο Καλαμάτας αντιπροσωπεία της επαρχίας Qinghai, της δυτικής Κίνας, αποτελούμενη από υψηλόβαθμα στελέχη της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της επαρχίας αυτής και το δήμαρχο της πόλης Golmud.
Οι Κινέζοι δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις στον Τύπο. Όπως σημείωσε μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος, θα ακολουθήσει και άλλη συνάντηση, καθώς και μια επιχειρηματική εκδήλωση και τότε θα γίνουν δηλώσεις, καθώς οι Κινέζοι θα έχουν να πουν χειροπιαστά πράγματα.
Ο δήμαρχος ανέφερε ότι η επαρχία Qinghai έχει έκταση πέντε φορές όση η Ελλάδα και πως σκοπός της επίσκεψης των εκπροσώπων της ήταν «η ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ Καλαμάτας και νοτίου Πελοποννήσου με την περιοχή. Θέλουν να συζητήσουν και να προχωρήσουμε σε συνεργασία, σε ζητήματα τουρισμού και εξαγωγών γεωργικών προϊόντων. Ενδιαφέρονται, επίσης, για επενδύσεις στην περιοχή μας».
Πριν δύο μήνες περίπου είχε επισκεφθεί την Καλαμάτα αντιπροσωπεία από την πόλη Τζιασάν, με τον επιχειρηματία από το Πλατύ, Γιώργο Μαντζή, που δραστηριοποιείται στη συγκεκριμένη Κινεζική περιοχή. Τότε οι Κινέζοι είχαν συναντηθεί και με επιχειρηματίες της Μεσσηνίας σε μια αναζήτηση ευκαιριών επιχειρηματικής συνεργασίας.
Στ.Μ.