Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2017 18:31

Μεγάλο "πλεόνασμα" αλλά μηδενικό μέρισμα από το Δήμο Καλαμάτας…

ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 12,6 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ 
Τουλάχιστον η κυβέρνηση ένα μέρος του πλεονάσματος το επέστρεψε στους συνταξιούχους, ως «13η σύνταξη»... Ο Δήμος Καλαμάτας, που έκλεισε το 2016 με «πλεόνασμα» 12,6 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο στη σύγχρονη ιστορία του, δεν σκέπτεται να επιστρέψει ένα μέρος του στους δημότες. Πώς θα μπορούσε όμως να το κάνει αυτό αφού δεν πρόκειται για «πλεόνασμα» αλλά για χρηματικό υπόλοιπο;…

Σε σχετική ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή σημειώνει: «Σήμερα Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017, την πρώτη εργάσιμη ημέρα του χρόνου, ο Δήμος Καλαμάτας, πρωτοπορώντας, «έκλεισε» τις ταμειακές καταστάσεις για το 2016, στις οποίες εμφανίζεται πλεόνασμα 12.639.519,76 ευρώ.
Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το «κλείσιμο» του Ταμείου αποδεικνύει τη νοικοκυρεμένη διαχείριση που γίνεται στο Δήμο, όπου, παρά τη μείωση των πόρων από τον κεντρικό προϋπολογισμό της τάξης του 70% και παρά το γεγονός ότι την τελευταία εξαετία δεν έχουν γίνει αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, υπάρχει σημαντικό πλεόνασμα.
Επιβάλλεται, όμως, να επισημανθεί ότι σημαντικό μέρος του πλεονάσματος συνδέεται με έργα και δράσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη ή είναι προγραμματισμένα και θα πληρωθούν μέσα στο 2017. Εξυπακούεται ότι όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις του Δήμου Καλαμάτας προς τρίτους έχουν εξοφληθεί και δεν υπάρχουν οφειλές του Δήμου».
Στ.Μ.