Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 12:33

Χρηματοδότηση για παρεμβάσεις εκεί που δένουν τα κρουαζιερόπλοια και τα γιοτ

Χρηματοδότηση για παρεμβάσεις εκεί που δένουν τα κρουαζιερόπλοια και τα γιοτ

ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΑ
Καινούργιος ασφαλτοτάπητας πρόκειται να κατασκευαστεί στο λιμάνι της Καλαμάτας, στην προβλήματα όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια και τα μεγάλα σκάφη αναψυχής. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Καλαμάτας, Χάρης Βγενής, το έργο θα γίνει με χρηματοδότηση 124.000 ευρώ, η οποία εγκρίθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και εξασφαλίστηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Επίσης ανήγγειλε την ανακατασκευή του τοίχου επάνω στον οποίο χτυπούν τα κύματα, στο «χιλιόμετρο», όπως και ότι μέσα στην άνοιξη θα γίνει παρέμβαση για να «χωθεί» η σπηλαίωση που έχει δημιουργηθεί από τη θάλασσα στη βάση του λιμενοβραχίονα…

Ειδικότερα, ο Χάρης Βγενής, αφού ευχαρίστησε θερμά τους αρμοδίους του υπουργείου Ναυτιλίας για τη χρηματοδότηση για τον νέο ασφαλτοτάπητα στην προβλήτα, ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας η ανακατασκευή της ανωδομής του λιμενοβραχίονα, η οποία έχει υποστεί φθορές από τη δύναμη των κυμάτων όταν σημειώνεται τρικυμία. Η μελέτη για την ανακατασκευή θα γίνει από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Η δε παρέμβαση για την αποκατάσταση της σπηλαίωσης στο λιμενοβραχίωνα θα γίνει με τη χρήση ειδικού πλωτού μηχανήματος που αναμένεται να έρθει την Άνοιξη για εργασίες ακτοπροστασίας σε περιοχή στη Μάνη.
Κατά τα άλλα, ο κ. Βγενής ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα οι εργασίες για την κατασκευή ποδηλατόδρομου έξω από τα κάγκελα στη δυτική πλευρά του λιμανιού. Με το τμήμα του συγκεκριμένου ποδηλατόδρομου θα ενωθεί ο ποδηλατόδρομος που θα έρχεται από το Νέδοντα και τη μαρίνα με τον ποδηλατόδρομο της παραλίας.
Στ.Μ.