Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 20:49

Επανάφερε η αντιπολίτευση το αίτημα για την αναβίωση του πανηγυριού της Υπαπαντής

ΧΑΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
Τη χορήγηση αδειών χρήσης κοινόχρηστου χώρου σε 14 δημότες της Καλαμάτας για την πώληση κατά τις ημέρες του γιορτασμού της Υπαπαντής χειροτεχνημάτων, κεριών, λουκουμάδων και ποπ κορν, στην πλατεία 23 Μάρτη, στην οδό Υπαπαντής και στα Παπλωματάδικα, αποφάσισε το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας. Με την ευκαιρία όμως οι εκπρόσωποι παρατάξεων της αντιπολίτευσης επανάφεραν το αίτημα για την αναβίωση του πανηγυριού της Υπαπαντής. Όπως τόνισαν, από τότε που καταργήθηκε το πανηγύρι έχει μειωθεί σε υψηλό ποσοστό η επισκεψιμότητα στην πόλη από άλλες περιοχές…

Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτης Μπεχράκης, τόνισε ότι το πανηγύρι πρέπει να αναβιώσει, όμως με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από το παζάρι που γινόταν στο παρελθόν. Ειδικότερα ανέφερε ότι το πανηγύρι πρέπει να γίνεται σε κεντρικά σημεία της πόλης, με καλαίσθητα κιόσκια και με είδη τα προϊόντα της ευρύτερης περιοχής. Όπως τόνισε ο κ. Μπεχράκης, ένα τέτοιο πανηγύρι θα βοηθούσε την τοπική οικονομία και θα αναδείκνυε την φυσιογνωμία της Καλαμάτας ως ενός αστικού κέντρου που περιβάλλεται από αγροτικό χώρο που παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα.
Την πρόταση της μείζονος μειοψηφίας υποστήριξε και ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών, Μιχάλης Αντωνόπουλος, που τόνισε ότι από τότε που καταργήθηκε το πανηγύρι η κίνηση στην πόλη έχει μειωθεί κατακόρυφα. Σχολίασε επίσης ότι το επιχείρημα της δημοτικής αρχής για την κατάργηση του πανηγυριού, ότι δηλαδή αυτό έπρεπε να σταματήσει γιατί έπληττε το στεγασμένο εμπόριο της πόλης, δεν δικαιώθηκε. Αντίθετα σημείωσε ότι οι έμποροι της πόλης έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά από τα πολυκαταστήματα.
Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσος Νιάρχος, από την πλευρά του τάχθηκε υπέρ της αναβίωσης του πανηγυριού της Υπαπαντής διότι εξυπηρετεί τους εργαζόμενους.
Από τους συμβούλους της πλειοψηφίας δεν έγινε κάποιο σχόλιο στις αναφορές των εκπροσώπων της πλειοψηφίας.
Στ.Μ.