Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 17:50

Η Έμμα δεν είναι πια στον "Ακάλυπτο", τη σκότωσαν…

ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Συναγερμό έχει σημάνει ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας μετά τη χθεσινή απώλεια μιας κοσμοαγάπητης σκυλίτσας, στην περιοχή του Διοικητηρίου της Καλαμάτας, από φόλα! Η Έμμα ήταν μια σκύλα ήσυχη σαν αρνάκι και τόσο γλυκιά που όποιος την πλησίαζε τη συμπαθούσε αμέσως. Και όμως αυτό το σκυλάκι γνώρισε φρικτό θάνατο, αφήνοντας σε μεγάλη θλίψη τους ιδιοκτήτες της και τους αμέτρητους φίλους τους. Όμως το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει και μεγάλη οργή για τον άνθρωπο, αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, που σκότωσε την Έμμα. Οι ιδιοκτήτες της σκυλίτσας, που θάφτηκε σε νεκροταφείο ζώων στους Γαργαλιάνους, προσφέρουν αμοιβή σε όποιον δώσει πληροφορίες για εκείνον που άφησε τη φόλα…

Η Έμμα ανήκε στην οικογένεια των ιδιοκτητών του καφέ-μπαρ «Ακάλυπτος», στην οδό Ψαρών, απέναντι από το Διοικητήριο. Χθες, η σκυλίτσα με την ιδιοκτήτριά της έφυγαν από τον «Ακάλυπτο» με τα πόδια για το σπίτι τους, που βρίσκεται περίπου 300 μέτρα δυτικά. Κάπου στη διαδρομή η Έμμα έφαγε τη φόλα, χωρίς να το αντιληφθεί η ιδιοκτήτριά της. Όταν έφτασαν στην είσοδο του σπιτιού, η σκυλίτσα αντί να μπει στο διαμέρισμα ανέβηκε στην ταράτσα, προφανώς ένοιωθε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Η ιδιοκτήτρια με τον γιο της έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει στη Έμμα και την είδαν να τρέμουν τα πόδια της και να έχει αφρίσει το στόμα της. Η γυναίκα την πήρε αγκαλιά και μετά από λίγο ξεψύχησε στα χέρια της!
Με δάκρια στα μάτια η ιδιοκτήτρια μας είπε σήμερα ότι όλη η οικογένεια της είναι ιδιαίτερα πικραμένη γι’ αυτό που συνέβη και πως η αδικία είναι πολύ μεγάλη, γιατί το σκυλάκι αυτό δεν είχε δημιουργήσει ποτέ προβλήματα. Είπε ότι πιθανόν η φόλα δεν προοριζόταν για την Έμμα, ακριβώς επειδή ήταν ήσυχη και δεν είχε ενοχλήσει τη γειτονιά, έτυχε όμως να περάσει την ακατάλληλη στιγμή από το σημείο στο οποίο είχε αφεθεί η φόλα. Επίσης, συνιστά την προσοχή σε όποιον συνοδεύει ζώο να προσέχει ιδιαίτερα στην περιοχή μεταξύ του Διοικητηρίου και της Θεμιστοκλέους, διότι είναι πολύ πιθανό να έχουν αφεθεί και άλλες φόλες. Το ίδιο σημειώνει και ο Φιλοζωικός Όμιλος σε ανακοίνωσή του.
Ωστόσο εκείνο που δεν μπορεί να πιστέψει και να καταλάβει η ιδιοκτήτρια της Έμμα είναι το πώς μπορεί ένας άνθρωπος να στερεί τη ζωή από ένα άλλο έμψυχο ον. Ανέφερε ότι αν κάποιος ενοχλείται από τα ζώα μπορεί να απευθυνθεί στους ιδιοκτήτες τους ή ακόμη και στην Αστυνομία προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο πρόβλημα, δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση να σκορπάει θανατηφόρες φόλες. «Δηλαδή αυτός ο άνθρωπος πως μπόρεσε και κοιμήθηκε το βράδυ που σκότωσε το σκυλάκι;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά και επιπλέον παρατήρησε ότι αν τύχαινε να περάσει από εκεί ένα μικρό παιδί και ξεφεύγοντας από την προσοχή των γονιών του έπιανε τη φόλα και έβαζε μετά τα χέρια στο στόμα, τι θα γινόταν τότε;
Σήμερα το κλίμα στον «Ακάλυπτο» δεν ήταν όπως τις προηγούμενες ημέρες. Οι πελάτες ρωτούσαν γιατί δεν ήταν εκεί η Έμμα και όταν άκουγαν τι συνέβη έρχονταν σε δύσκολη θέση επειδή αφενός δεν θα ξανάβλεπαν τη συμπάθειά τους και αφετέρου δεν ήταν και τόσο εύκολο να συμπαρασταθούν στους ιδιοκτήτες της.
Στ.Μ.