Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017 19:51

Νίκας: Είμαι υπέρ των μνημονίων, μάχομαι για την Ε.Ε. και το ευρώ

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 
Παραλίγο να παρεξηγηθεί χθες το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ότι είναι αντιμνημονιακός. Αυτή την εντύπωση έδωσε όταν κατά τη συζήτηση για τα οικονομικά του Δήμου τόνισε ότι ο Δήμος ουσιαστικά δεν κάνει διαχείριση των οικονομικών του γιατί όλα προσδιορίζονται πλέον από το κράτος, μέχρι και για την εκταμίευση του τελευταίου ευρώ είπε ότι χρειάζεται η έγκριση του αντιπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών. Ωστόσο, μπροστά στα σχόλια συμβούλων της αντιπολίτευσης για αντιμνημονιακή στάση, ο δήμαρχος επανήλθε και τόνισε κατηγορηματικά ότι είναι υπέρ των μνημονίων και ότι «αυτά που λένε τα μνημόνια έπρεπε να τα έχουμε κάνει μόνοι μας εδώ και 40 χρόνια»…

«Εγώ είμαι υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπέρ του ευρώ. Και μάχομαι όλη μου τη ζωή γι’ αυτό. Όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά κυρίως για εθνικούς», τόνισε επίσης ο δήμαρχος, υποστηρίζοντας ότι η εθνική ασφάλεια της χώρας συνδέεται με την παραμονή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο δήμαρχος υποστήριξε λίγο και το ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας για την κατάντια της χώρας «δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ ή δεν φταίει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν ρουσφετολογικές προσλήψεις στο δημόσιο, μοίραζαν θαλασσοδάνεια κ.λπ
Τέλος, ο δήμαρχος ανέφερε ότι μόνο με μία δημοτική παράταξη αισθάνεται ότι έχει ουσιαστική διαφωνία, τη Λαϊκή Συσπείρωση που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ. Είπε μάλιστα ότι κατανοεί τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης αλλά διαφωνεί ξεκάθαρα με αυτές.
Τέλος, ο Παναγιώτης Νίκας επανέλαβε ότι είναι κατά των οραμάτων στην πολιτική, σημειώνοντας: «Οράματα έχουν μόνο οι άγιοι, οι όσιοι και ορισμένοι αριστεροί. Τις οραματικές ιδέες όμως τις έχουμε πληρώσει πάρα πολύ ακριβά σε αυτόν τον τόπο. Εμείς βαδίζουμε με κριτήριο την πραγματικότητα».
Στ.Μ.