Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 11:07

Με περίπου 90 άτομα έχει ενισχυθεί η στελέχωση στα Νοσοκομεία Καλαμάτας-Κυπαρισσίας

ΜΠΕΖΟΣ: ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 
Τις επόμενες ημέρες αναλαμβάνουν εργασία 17 άτομα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και πέντε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, η οποία επίσης παρουσιάζει στοιχεία των προσλήψεων και διορισμών που έχουν προγραμματιστεί για το αμέσως προσεχές διάστημα. Ο Γιώργος Μπέζος σε γραπτή του δήλωση εμφανίζεται ικανοποιημένος για αυτές τις εξελίξεις και υπογραμμίζει ότι οι νέοι εργαζόμενοι καλύπτουν σημαντικά κενά και βελτιώνουν τις παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες...

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας έχει ως εξής: «Ανακοινώθηκαν χθες Δευτέρα 30/01/2017 τα οριστικά αποτελέσματα από τον ΟΑΕΔ, 4.000 θέσεων εργασίας  του ειδικού προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της Υγείας.
Σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας θα αναλάβουν εργασία 17 άτομα (7 νοσηλεύτριες, 5 τραυματιοφορείς, 1 ιατρικών συσκευών, 1 ιατρικών εργαστηρίων, 1 οδηγό, 1 ειδικό παιδαγωγό, 1 φυσικοθεραπευτή) και στη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας  5 άτομα (2 νοσηλεύτριες, 2 ιατρικών εργαστηρίων, 1 ιατρικών συσκευών)
Παράλληλα μέσα στο επόμενο 15νθήμερο, διορίζονται στο Γ.Ν. Καλαμάτας τρεις (3) μόνιμες ΤΕ Νοσηλεύτριες από τους  κυλιόμενους πίνακες της προκήρυξης 5Κ του ΑΣΕΠ.
Αισιόδοξα εμφανίζονται τα πράγματα και στο θέμα της στελέχωσης με Ιατρικό Προσωπικό.
Ολοκληρώθηκαν οι διορισμοί και αναμένονται μέσα στο Φλεβάρη πέντε (5) μόνιμοι Ιατροί (2 Παθολογίας, 1 ΜΕΘ, 1 Γαστρεντερολογίας, 1 Αναισθησιολογίας) και δύο (2) (1 Παθολογίας και 1 Καρδιολογίας) για την Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας.
Παράλληλα τις επόμενες ημέρες πραγματοποιείται από το Υπουργείο Υγείας, η κατανομή των 2.000 μόνιμων ειδικευμένων Ιατρών εκ των οποίων στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας αναμένονται 10-15 θέσεις.
Όσον αφορά στο θέμα των Επικουρικών Ιατρών, σήμερα στις 2 Νοσηλευτικές Μονάδες Καλαμάτας και Κυπαρισσίας,  υπηρετούν  35 Ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, εκ των οποίων η μισθοδοσία για τους 22 με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κου Π. Πολάκη εντάχθηκε στο κοινοτικό πρόγραμμα ΕπΑΝΕΚ.
Οι υπόλοιποι 13 συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά μέσα από τον Προϋπολογισμό  του Νοσοκομείου.
Επιπρόσθετα τις επόμενες ημέρες για την Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας  αναμένονται άλλοι 10 νέοι επικουρικοί  Ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων.
Με αφορμή τα ανωτέρω ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:
«Τα πράγματα επάνω στον ευαίσθητο τομέα της στελέχωσης των  Νοσηλευτικών Μονάδων Καλαμάτας-Κυπαρισσίας, με Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό κινούνται αισιόδοξα. Οι προσλήψεις που γίνονται έρχονται να καλύψουν σημαντικά κενά και μας παρέχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την ποιότητα παροχής υγειονομικών υπηρεσιών που προσφέρουμε.
Όλοι μαζί  μετατρέπουμε  καθημερινά με σχεδιασμό και μεθοδικότητα το Νοσοκομείο Καλαμάτας σε Κέντρο Υγειονομικής Αναφοράς όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Μπροστά μας  έχουμε όμως ακόμη πολύ δουλειά για την ουσιαστική επίτευξη  αυτού του μεγάλου στρατηγικού στόχου.
Θέλω να ευχαριστήσω την  Διοίκηση της 6ης  Υ.ΠΕ. και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπου σε αυτή την προσπάθεια είναι πραγματικά δίπλα μας  παρέχοντας ουσιαστικό στήριξη για την συνεχιζόμενη αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας».