Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 01:48

Επεισόδιο με Κωνσταντινέα-Μαντά-Μπούζα σε εκδήλωση κοπής πίτας!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ 
Επεισοδιακή εξέλιξη είχε η χθεσινοβραδινή εκδήλωση κοπής της πίτας της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας, στο ξενοδοχείο «REX» στην Καλαμάτα. Εκπρόσωποι κυρίως της αυτοδιοίκησης έκαναν χαιρετισμούς με πολιτικό χαρακτήρα, εξαπέλυσαν βολές στην κυβέρνηση και ο παριστάμενος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (και αντιπρόσωπος των αρτοποιών στην Ομοσπονδία) Πέτρος Κωνσταντινέας, επιχείρησε να απαντήσει. Σημειώθηκε τότε μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή με τον αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά, ενώ στον καυγά μπλέχτηκε και η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, η οποία, σύμφωνα με τον Πέτρο Κωνσταντινέα, επιχείρησε να τραβήξει σε βίντεο την κόντρα του με τον Περικλή Μαντά, για να την ανεβάσει στο φέισμπουκ, κάτι που εκείνη αρνείται… Οι τόνοι ανέβηκαν ιδιαίτερα για λίγο, ακολούθως ηρέμησαν τα πνεύματα και μετά σημειώθηκε νέα κόντρα μεταξύ Κωνσταντινέα-Μαντά ώστε η εκδήλωση έφτασε στα όρια της διάλυσης…

Η πρώτη αιχμηρή τοποθέτηση κατά της κυβέρνησης έγινε από το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, που κατά τον χαιρετισμό του τόνισε ότι οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι αποτελούν τους κύριους εκπροσώπους της μεσαίας τάξης, η οποία μεσαία τάξη όμως οδηγείται στον αφανισμό από την απόπειρα συγκρότησης ενός κράτους τύπου σοβιέτ, όπως ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά. Ο δήμαρχος είπε ακόμη ότι κράτος και κοινωνία δεν μπορούν να υπάρχουν χωρίς ισχυρή μεσαία τάξη, ενώ επιπλέον σχολίασε ότι το κράτος χρησιμοποιείται από τα κόμματα για την πολιτική τους κυριαρχία.
_1016990.JPGΣτο ίδιο πλαίσιο η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, τόνισε ότι τα μέτρα στο φορολογικό, το ασφαλιστικό κ.λπ οδηγούν στη συρρίκνωση και την αφάνιση της μεσαίας τάξης και μάλιστα σημείωσε ότι προβληματίζεται αν πρόκειται για συνειδητή πολιτική επιλογή.
Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, εντεταλμένος για την επιχειρηματικότητα, Περικλής Μαντάς, από την πλευρά του τόνισε ότι το 2017 θα είναι ο πιο δύσκολος χρόνος όλων των εποχών εξαιτίας της φοροεπιδρομής που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αναφέρθηκε επίσης στον προγραμματισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας.
Ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας άκουσε τις παραπάνω τοποθετήσεις χωρίς να παρέμβει, δεν έκανε όμως το ίδιο όταν ανέβηκε στο βήμα για χαιρετισμό ο πρόεδρος της αναπτυξιακής εταιρίας του Επιμελητηρίου, Παύλος Κρανιώτης, ο οποίος τόνισε ότι τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση είναι θεωρητικά θετικά, ωστόσο σε μια άρρωστη οικονομία, όπως η ελληνική, τα μέτρα αυτά θα καταστρέψουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν απομείνει στο μεγαλύτερο ποσοστό τους. Σε αυτό το σημείο ο Πέτρος Κωνσταντινέας διέκοψε τον ομιλητή και μίλησε για μέτρα της κυβέρνησης με σκοπό τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Κάποια στιγμή, αναφερόμενος στις τράπεζες, είπε ότι η κυβέρνηση άλλαξε τις διοικήσεις τους, γιατί οι προηγούμενες αντί να στηρίζουν την επιχειρηματικότητα μοίραζαν θαλασσοδάνεια, όπως στην εφημερίδα της οικογένειας Μητσοτάκη, στην Κρήτη. Ο Περικλής Μαντάς άρχισε να τον διακόπτει λέγοντάς του ότι λαϊκίζει, ο Πέτρος Κωνσταντινέας άρχισε να φωνάζει «δηλαδή τα προηγούμενα 30 χρόνια και τα πέντε χρόνια του μνημονίου ζούσατε με χρυσά κουτάλια και ήρθε η σημερινή κυβέρνηση να σας καταστρέψει;» Ακολούθησε έντονη λογομαχία, οι δύο άντρες είχαν σηκωθεί όρθιοι και λογομαχούσαν, ενώ κάποια στιγμή ο Πέτρος Κωνσταντινέας άρχισε να απευθύνεται στην Αντωνία Μπούζα, λέγοντας ότι πήγε να τον τραβήξει βίντεο με το κινητό της για να το ανεβάσει στο φέισμπουκ, την κατηγόρησε ότι δεν έχει κολλήσει ένσημο στη ζωή της και διερωτήθηκε για τον πολιτικό της πολιτισμό. Λίγο αργότερα ακολούθησε και νέα λογομαχία μεταξύ του βουλευτή και του θεματικού αντιπεριφερειάρχη.
Σε ό,τι αφορά το μέρος της εκδήλωσης που κύλησε ομαλά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλόπουλος, τόνισε ότι το 2016 ήταν μια δύσκολη χρονιά όμως η Ομοσπονδία επέδειξε δραστηριότητα και έχει δρομολογήσει πράγματα ώστε το 2017 να γίνουν περισσότερα για την υποστήριξη των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, Γιώργος Κουράσης, που στον χαιρετισμό του έδωσε ευχές για υγεία, επιτυχία και δύναμη το νέο χρόνο, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα και η χώρα γενικότερα.
Στ.Μ.