Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 12:23

Το "Βασιλικόν" κέρδισε σε δημοπρασία τουριστική επιχειρηματίας της Καλαμάτας

ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ 
Εκπρόσωπος εταιρίας η οποία εκμεταλλεύεται το ξενοδοχείο «Plaza» στην Παραλία της Καλαμάτας και κατασκευάζει σχετικά πολυτελές τουριστικό κατάλυμα σε ανακατασκευασμένο κτίριο της οδού Σφακτηρίας (και Αναπλιώτη), κέρδισε νωρίτερα την πλειοδοτική δημοπρασία που έγινε στο Δημαρχείο της Καλαμάτας για την εκμίσθωση του παλιού ξενοδοχείου «Βασιλικόν», στον πεζόδρομο της Αριστομένους και της Πολυβίου. Στη δημοπρασία προσήλθαν πέντε ενδιαφερόμενοι, οι δύο απορρίφθηκαν για τυπικούς κυρίως λόγους, ενώ από τους τρεις που παρέμειναν στη διαδικασία την υψηλότερη προσφορά κατέθεσε η Φρόσω Παπανικολάου. Ειδικότερα, η τιμή εκκίνησης ήταν τα 680 ευρώ το μήνα και η τιμή με την οποία έκλεισε η δημοπρασία έφτασε στα 1.200 ευρώ το μήνα…

VASILIKON-EPITROPH-DIAGONISMOU-20-02-17.jpgΠρόκειται για τον όροφο του παλιού ξενοδοχείου «Βασιλικόν», ο οποίος αγοράστηκε από το Δήμο Καλαμάτας μετά τους σεισμούς του 1986. Το συνολικό εμβαδόν ανέρχεται στα 514 τετραγωνικά μέτρα, τα δωμάτια είναι εννέα, ενώ η προκήρυξη ορίζει ότι πρέπει να λειτουργήσει ξενοδοχείο παραδοσιακού τύπου.
Η πλειοδοτική διαδικασία έγινε μεταξύ της Φρόσως Παπανικολάου, της Βασιλικής Ηλιοπούλου και του εκπροσώπου της εταιρίας Κοτταράς Α.-Στέργιος Ι. Ο.Ε. Οι δύο ενδιαφερόμενοι που απορρίφθηκαν για τυπικούς κυρίως λόγους είναι οι Γιώργος Σαρρής και Ηλίας Κόκκαλης.
Στ.Μ.