Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 19:30

Συνδέθηκαν τα φωτοβολταϊκά του Μουσικού Σχολείου τέσσερα χρόνια μετά την εγκατάστασή τους!

Συνδέθηκαν τα φωτοβολταϊκά του Μουσικού Σχολείου τέσσερα χρόνια μετά την εγκατάστασή τους!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΚΑΡΗ 
Τέσσερα χρόνια απλά αγνάντευαν τη θέα από την ταράτσα του Μουσικού Σχολείου… Τα φωτοβολταϊκά πάνελ του σχολείου επί τέσσερα χρόνια δεν είχαν συνδεθεί με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα να δαπανηθούν για ηλεκτρική ενέργεια 29.000 ευρώ τα οποία, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, θα μπορούσαν να έχουν εξοικονομηθεί. Ο κ. Μάκαρης με γραπτή του παρέμβαση καλεί τη δημοτική αρχή να αξιοποιήσει τα κίνητρα που δίνονται από το ΕΣΠΑ για έργα αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ιδιαίτερα στα σχολεία και τις αθλητικές εγκαταστάσεις…

Ειδικότερα, η παρέμβαση το επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας έχει ως εξής: «Προ 9μήνου θέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας το θέμα της μη λειτουργίας των φωτοβολταϊκών στη στέγη του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας (αλλά και του ΕΕΕΕΚ) και ζητήσαμε την άμεση τακτοποίηση του. Σήμερα, 4 ολόκληρα χρόνια μετά την εγκατάστασή τους, και κατόπιν της δικής μας παρεμβάσεως επιτέλους συνδέθηκαν με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, εξοικονομώντας αναγκαίους πόρους για τις αντίστοιχες σχολικές μονάδες. Να σημειώσουμε ότι αν τα φωτοβολταϊκά πάνελ είχαν συνδεθεί  από την αρχή θα είχαν εξοικονομηθεί 29.000 ευρώ για το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.
Ο δήμος Καλαμάτας έχει υποχρέωση να αξιοποιήσει στο έπακρον τις δυνατότητες που προσφέρει η νέα προγραμματική περίοδος ΕΣΠΑ για την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα δημοτικά κτίρια, τα σχολεία και τις αθλητικές εγκαταστάσεις».