Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2017 01:32

"Ούτε κρύο ούτε ζέστη" για τον Παναγιώτη Νίκα από το "αντίο" του Χάρη Βγενή

"Ούτε κρύο ούτε ζέστη" για τον Παναγιώτη Νίκα από το "αντίο" του Χάρη Βγενή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ 
Την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη της δημοτικής αρχής, για λόγους αξιοπρέπειας, όπως τόνισε, ανακοίνωσε κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Χάρης Βγενής, απερχόμενος πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας. Ο δήμαρχος την ώρα που ο Χάρης Βγενής έκανε τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης βρισκόταν έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ μετά απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε σχετική αναφορά ή κάποιο σχόλιο…

Ειδικότερα, ο Χάρης Βγενής δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιείται για λόγους αρχών και αξιοπρέπειας και από αντίδραση σε μικροπολιτικές τακτικές, προσωπικά συμφέροντα και κινήσεις που βλάπτουν το Δήμο.
Ωστόσο συγκεκριμένο λόγο για την απόφασή του δεν ανέφερε. Πάντως από καιρό αναμενόταν ότι με κάποιο τρόπο ο Χάρης Βγενής θα εκδήλωνε τη διαφοροποίησή του από την πολιτική του δημάρχου, με τον οποίο φαίνεται ότι είχαν σοβαρές διαφορές. Και η ευκαιρία φαίνεται ότι δόθηκε χθες, με την εντολή του δημάρχου να μη διατεθεί χώρος για την προσωρινή παραμονή των προσφύγων και μεταναστών που κινδύνευσαν να ναυαγήσουν στα ανοιχτά της Πύλου, ανάμεσά τους μωρά και μικρά παιδιά.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά, στα δέκα συνεχόμενα χρόνια της θητείας του Παναγιώτη Νίκα ως δημάρχου που σύμβουλος της δημοτικής του ομάδας ανεξαρτητοποιείται. Και δεν αποκλείται να εκδηλωθούν και άλλες δυσαρέσκειες, όχι όμως ανεξαρτητοποιήσεις, σε περίπτωση που ορισμένοι θεωρήσουν ότι αδικήθηκαν κατά τον ανασχηματισμό που θα κάνει τις επόμενες ημέρες ο δήμαρχος.
Στ.Μ.