Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2017 19:15

Κάναμε το καλύτερο δυνατό, τόνισαν Χρύσα Λιάππα και Ηλίας Γυφτέας

Τζίμης Αναστασόπουλος, Χρύσα Λιάππα, Ηλίας Γυφτέας Τζίμης Αναστασόπουλος, Χρύσα Λιάππα, Ηλίας Γυφτέας

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Τη διαβεβαίωση ότι έκαναν το καλύτερο δυνατό ώστε οι 95 σχολικές μονάδες του Δήμου Καλαμάτας με τους χιλιάδες μαθητές να λειτουργούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, παρότι οι χρηματοδοτήσεις από το κράτος έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά 30% περίπου, έδωσαν σήμερα, κατά τον απολογισμό τους, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, δημοτικοί σύμβουλοι Χρύσα Λιάππα και Ηλίας Γυφτέας αντίστοιχα…

Η κ. Λιάππα σημείωσε ότι η Σχολική Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας έχει υπό την ευθύνη της την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών και των συντηρήσεων 61 σχολικών κτιρίων στα οποία στεγάζονται 64 σχολικές μονάδες με περίπου 6.000 μαθητές. Όπως τόνισε, τα περίπου 320.000 ευρώ που διέθεσε το κράτος στο Δήμο για τη Σχολική Επιτροπή είναι πολύ λιγότερα από αυτά που καταβάλλονταν μέχρι πριν λίγα χρόνια, ωστόσο ανέφερε ότι και με αυτό το ποσό έγινε ουσιαστικό έργο.
Ειδικότερα η δημοτική σύμβουλος ανέφερε ότι καλύφθηκε η μισθοδοσία του προσωπικού (σχολικές καθαρίστριες και σχολικοί τροχονόμοι), ενώ έχουν καλυφθεί και οι υποχρεώσεις προς τη ΔΕΗ, κάτι που τόνισε ότι αποτελούσε σοβαρό θέμα.
Επίσης η κ. Λιάππα σημείωσε ότι έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας και ειδικότερα για την υγιεινή και την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία, αποκαταστάσεις βλαβών στα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, στους χώρους υγιεινής, στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, στις περιφράξεις, στους καθαρισμούς από τη βλάστηση, στους αθλητικούς χώρους των σχολείων, στις παιδικές χαρές των νηπιαγωγείων κ.λπ
Η δημοτική αρχή και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ήταν πάντα δίπλα στη σχολική της επιτροπή, συνέχισε η κ. Λιάππα, με την υλοποίηση σειράς έργων όπως σε μονώσεις των σχολικών κτιρίων, σε επισκευές δαπέδων κ.λπ
Στα 2,5 χρόνια της θητείας της, είπε ακόμη η δημοτική σύμβουλος, έγινε η μεταφορά στα καινούργια τους κτίρια του 10ου Δημοτικού Σχολείου και του 3ου Νηπιαγωγείου καθώς και η μεταφορά του 11ου Νηπιαγωγείου στο 13ο Δημοτικό.
Τέλος, η κ. Λιάππα σημείωσε ότι ήταν άμεση η παρέμβαση της σχολικής επιτροπής προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την πλημμύρα της 7ης Σεπτέμβρη, ενώ ευχαρίστησε θερμά το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, που της έδωσε την ευκαιρία να προσθέσει και το δικό της λιθαράκι στο έργο της δημοτικής αρχής.
Τόσο η Χρύσα Λιάππα όσο και ο Ηλίας Γυφτέας ευχαρίστησαν θερμά για τη συνεργασία τους τα μέλη των σχολικών τους επιτροπών, τους διευθυντές των σχολείων, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, το προσωπικό της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου και ιδιαίτερα τον υπάλληλο Τζίμη Αναστασόπουλο.
Ο κ. Γυφτέας δήλωσε από την πλευρά του ικανοποιημένος γιατί μέσα από τη θητεία του στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσει ένα προς ένα τα γυμνάσια και λύκεια του Δήμου και ιδιαίτερα το Μουσικό Σχολείο, το Ειδικό Γυμνάσιο, τα Εσπερινά Σχολεία, τα οποία ανέφερε ότι έχουν ιδιαίτερες ανάγκες.
Ο δημοτικός σύμβουλος τόνισε ότι έκανε το καλύτερο που μπορούσε και πως αυτή τη στιγμή τα σχολεία δεν έχουν κανένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες των σχολικών επιτροπών.
Πρόσθεσε ο κ. Γυφτέας ότι μέσα στη θητεία του ξεκίνησε η λειτουργία του Ειδικού Γυμνασίου και των Εργαστηριακών Κέντρων του Πολυκλαδικού, ότι λειτούργησαν νέα τμήματα Δια Βίου Μάθησης, ότι κατέστη κατορθωτό να συνδεθούν τα φωτοβολταϊκά του Μουσικού Σχολείου και του Ειδικού Εργαστηρίου με τα ενεργειακά προγράμματα της ΔΕΗ, ότι επίσης έγινε κατορθωτό να ξεκινήσει και πάλι η σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου.
Τέλος, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανέφερε ότι λειτούργησαν και οι κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας στον Ταΰγετο, στις οποίες το περασμένο καλοκαίρι φιλοξενήθηκαν 250 παιδιά, ενώ ευχαρίστησε και εκείνος το δήμαρχο που του εμπιστεύθηκε τη συγκεκριμένη θέση.
Στ.Μ.