Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2017 21:11

Καλά στο Βιοτεχνικό Πάρκο, δύσκολα στη λαϊκή της Αγίας Τριάδας

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗ 
Δουλειά του «Διοκλή», της ανώνυμης εταιρίας του Δήμου Καλαμάτας που διαχειρίζεται το Βιοτεχνικό Πάρκο και τη λαϊκή αγορά ειδών ελαφράς βιοτεχνίας στην Αγία Τριάδα, κυρίως είναι να εισπράττει. Και φαίνεται ότι στον τομέα αυτό τα πηγαίνει καλά αφού σήμερα ο πρόεδρος της εταιρίας, δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μπουζιάνης, κατά τον απολογισμό που έκανε ενόψει της ολοκλήρωσης της θητείας του, ανακοίνωσε ότι η εταιρία είναι πλεονασματική. Υπάρχουν ωστόσο οι «αμαρτίες» του παρελθόντος, οι οφειλές των ενοικιαστών του ΒΙΟ.ΠΑ. και των μικροπωλητών της λαϊκής, οι οποίες συνολικά ανέρχονται στα 250.000 ευρώ περίπου. Όπως τόνισε ο κ. Μπουζιάνης, η εταιρία ακολουθεί ό,τι προβλέπει η νομοθεσία για την είσπραξη των οφειλόμενων, αν και αναγνώρισε ότι τα αποτελέσματα αργούν επειδή αφενός τα προηγούμενα χρόνια οι οφειλέτες εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις που ίσχυαν και αφετέρου οι υποθέσεις που είχαν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη συνεχώς αναβάλλονταν λόγω της πολύμηνης αποχής των δικηγόρων…

Το ύψος του πλεονάσματος του «Διοκλή» ανέρχεται σε περίπου 120.000 ευρώ σημείωσε ο κ. Μπουζιάνης και τόνισε ότι στο ΒΙΟ.ΠΑ ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπάρχουν. Αντίθετα, συνέχισε, η κατάσταση είναι δύσκολη με τους μικροπωλητές στη λαϊκή της Αγίας Τριάδας, οι οποίοι και οφειλές έχουν και τις τακτικές τους υποχρεώσεις δεν καταβάλλουν αν δεν πιεστούν. Ο πρόεδρος του «Διοκλή» σημείωσε ότι προκειμένου να διευκολυνθούν οι μικροπωλητές για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, αποφασίστηκε η μείωση των μίσθιου τους κατά 40%. Εξέφρασε την αισιοδοξία ότι με την ελάφρυνση αυτή οι μικροπωλητές θα μπορέσουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς την εταιρία.
Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Βιοτεχνικό Πάρκο ο κ. Μπουζιάνης είπε ότι αυτή είναι καλή και ότι η διοίκηση της εταιρίας προσπαθεί να ανταποκρίνεται σε κάθε αίτημα των επαγγελματιών για την αποκατάσταση προβλημάτων και για συντηρήσεις. Σημείωσε πάντως ότι οι εγκαταστάσεις του ΒΙΟ.ΠΑ χρειάζονται αυξημένη συντήρηση διότι ήδη έχουν συμπληρώσει ζωή 27 χρόνων.
Πρόσθεσε ότι η συνεργασία με το Σύλλογο των επαγγελματιών του ΒΙΟ.ΠΑ είναι πολύ καλή, ενώ με αφορμή την διάρρηξη και κλοπή που σημειώθηκε την Καθαρή Δευτέρα σε επαγγελματία ο κ. Μπουζιάνης είπε ότι τέτοια περιστατικά είναι σπάνια, ότι ο βόρειος χώρος του Βιοτεχνικού Πάρκου ελέγχεται από κάμερα, ότι ο φωτισμός τα βράδια είναι επαρκέστατος και ότι η νότια πύλη κλειδώνεται με λουκέτο. Ο πρόεδρος του «Διοκλή» συνέχισε τονίζοντας ότι η εταιρία δεν έχει υποχρέωση να λάβει άλλα μέτρα ασφαλείας και πως μπορούν οι ίδιοι οι επαγγελματίες να επιμεριστούν το κόστος, που θα είναι πολύ μικρό, ώστε τα βράδια να υπάρχει φύλαξη από ειδική εταιρία.
Ο κ. Μπουζιάνης αναφέρθηκε και στα ξύλινα καλαίσθητα σπιτάκια που έφτιαξε ο «Διοκλής» και ενοικιάζονται σε χειροτέχνες τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Όπως σημείωσε, με τα σπιτάκια αυτά δημιουργείται μια όμορφη εικόνα κατά τις εορταστικές περιόδους,  ενώ και οι ίδιοι οι χειροτέχνες που τα νοικιάζουν εμπορεύονται τα είδη τους σε πολύ καλύτερες συνθήκες.
Επιπλέον μίλησε για το παζάρι αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και άλλων μηχανοκίνητων μέσων, το οποίο γινόταν κάθε Κυριακή στο ΒΙΟ.ΠΑ. Ο κ. Μπουζιάνης είπε ότι ήταν μια καλή ιδέα, που ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά στην πορεία έπαυσε να έχει συμμετοχή λόγω των capitalcontrolsπου στέρησαν τη δυνατότητα από τον κόσμο να κάνει αγορές με ρευστό.
Τέλος, ο πρόεδρος του Διοικλή ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του, όπως και το προσωπικό της εταιρίας, ιδιαίτερα τον διευθυντή, ενώ, ερωτηθείς για το αν έχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση ενόψει του ανασχηματισμού που θα κάνει ο δήμαρχος, είπε ότι ιδιαίτερες επιθυμίες δεν έχει και πως ο δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά τις δυνατότητες όλων των συμβούλων του. Πρόσθεσε ότι είναι καλό να δίνονται ευκαιρίες σε όλους ώστε να δείχνουν την αξία τους.
Στ.Μ.