Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017 10:44

Νίκας για τη Βέργα: Όχι έφεση γιατί οι συνέπειες μπορεί να είναι εφιαλτικές!

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΕΡΓΑΣ» 
Η υπόθεση με το δρόμο στη Βέργα, επάνω από την εκκλησία της Ευαγγελίστριας, στη θέση «Ροβόλα», είναι ιστορία «προσωπικών αντιπαραθέσεων» και όχι απώλειας δημοτικής περιουσίας, η οποία είναι επικίνδυνο να σκαλιστεί περισσότερο γιατί «μπορεί να συμπαρασύρει σε καταστάσεις εφιαλτικές, ξέρετε τι έχει γίνει με τα τέσσερα στρέμματα…». Έτσι εξήγησε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, την εντολή του να παραιτηθεί ο Δήμος από τα ένδικα μέσα κατά δικαστικής απόφασης που, σύμφωνα με το Σύλλογο «Φίλοι της Βέργας», αποδίδει σε ιδιώτη τμήματα της δημοτικής οδού. Πάντως ο δήμαρχος παραδέχτηκε, με έμμεσο τρόπο, ότι έδωσε την εντολή να μην ασκηθούν περαιτέρω νομικές ενέργειες χωρίς να έχει σχετική εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου…

Το θέμα έβαλε στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημήτρης Οικονομάκος, ενώ σχετικά σχόλια έγιναν από τον επικεφαλής της «Αλλαγής», Θόδωρο Μπρεδήμα και τον σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Στάθη Σταματόπουλο.
Ο Δημήτρης Οικονομάκος, με αφορμή την επιστολή που απέστειλε στις δημοτικές παρατάξεις ο Σύλλογος «Φίλοι της Βέργας» και το εξώδικό του προς το Δήμο, ζήτησε από το δήμαρχο ενημέρωση για το θέμα καθώς και να μην αφήσει να εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής έφεσης, η οποία «εκπνέει» σήμερα. Ο δε Στάθης Σταματόπουλος κάλεσε το δήμαρχο να απαντήσει εάν έδωσε την εντολή παραίτησης από τα ένδικα μέσα έχοντας προηγουμένως σχετική εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας, τονίζοντας ότι οι παραιτήσεις αυτές γίνονται με συγκεκριμένη διαδικασία.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, σχολίασε σχετικά ότι έχει ζητήσει την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας και πως η δικηγόρος του Δήμου του έχει υποσχεθεί ότι θα του την υποβάλει σήμερα.
Εξήγησε επίσης ότι τη μη συνέχιση της δικαστικής διένεξης έχει ζητήσει με απόφασή του το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας αλλά και ότι και ο ίδιος,  όταν το θέμα είχε συζητηθεί στο παρελθόν στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε ανακοινώσει ότι το θέμα για το Δήμο θα κλείσει με την πρωτόδικη απόφαση.
Ο κ. Νίκας τόνισε πως «νομίζω ότι πρέπει να είμαστε εξόχως προσεκτικοί γιατί αυτή η ιστορία μπορεί να συμπαρασύρει σε καταστάσεις εφιαλτικές. Ξέρετε τι έχει γίνει με τα τέσσερα στρέμματα…», καθώς και ότι «μη νομίζετε πως κάποιοι θέλουν να δώσουν ορισμένα τετραγωνικά μέτρα και κάποιοι άλλοι όχι. Θα δημιουργηθεί ευρύτερη ιστορία εκεί. Ξέρετε το τι διαστάσεις μπορεί να έχει αυτή η ιστορία».
Στ.Μ.