Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 11:45

Τα καταστήματα γίνονται αποθήκες και το Βιοτεχνικό Πάρκο κινδυνεύει με μαρασμό

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ «ΔΙΟΚΛΗ» 
Πολλά από τα καταστήματα του Βιοτεχνικού Πάρκου Καλαμάτας λειτουργούν πλέον ως αποθήκες. Το αποτέλεσμα είναι να έχει μειωθεί αισθητά η επισκεψιμότητα και το Βιοτεχνικό Πάρκο να κινδυνεύει με μαρασμό. Αυτό θέμα έθεσε με το καλημέρα στη νέα διοίκηση του «Διοκλή», της μονομετοχικής εταιρίας του Δήμου Καλαμάτας, ο εκπρόσωπος των επαγγελματιών Κυριάκος Ψυχάρης. Από την άλλη ωστόσο, ως το σοβαρότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο «Διοκλής», σύμφωνα με τη διεύθυνση της εταιρίας, δεν είναι το Βιοτεχνικό Πάρκο αλλά το Δυτικό Κέντρο και ειδικότερα τη λαϊκή αγορά ειδών ελαφράς βιοτεχνίας, που γίνεται κάθε Πέμπτη και ειδικότερα την ασυνέπεια των επαγγελματιών ως προς τις υποχρεώσεις τους προς την εταιρία…

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του «Διοκλή» πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής την πρώτη του συνεδρίαση. Ο νέος πρόεδρος, δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φάββας, θέλησε να δημιουργήσει ένα κλίμα ζεστό και συναδελφικό, προσφέροντας κεράσματα στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τονίζοντας τη διάθεσή του για καλή συνεργασία με όλους με σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων της εταιρίας και του Δήμου, που είναι ο μέτοχός της.
FAVVAS-G-KOTSAKOS-NIK-20-03-17.gifΟ κ. Φάββας τόνισε ότι το βασικό μέλημα της διοίκησης είναι η βιωσιμότητα του «Διοκλή», η ανάπτυξη του Βιοτεχνικού Πάρκου και των δραστηριοτήτων του, η διατήρηση σε καλή και καλαίσθητη κατάσταση των καταστημάτων του Βιοτεχνικού Πάρκου και η προστασία των κοινόχρηστων χώρων του.
Όπως ενημέρωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σκοπός του «Διοκλή» είναι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Καλαμάτας που έχει παραχωρηθεί στον «Διοκλή», όπως το Βιοτεχνικό Πάρκο, ένα αγροτεμάχιο σχεδόν 12,5 στρεμμάτων στον Πάμισο και διάφορα άλλα ακίνητα.
Ο Γιώργος Φάββας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προηγούμενη διοίκηση του Παύλου Μπουζιάνη, τονίζοντας ότι έκανε πολύ καλή δουλειά, παρέδωσε την εταιρία «νοικοκυρεμένη» και με πλεόνασμα. Επίσης ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό της εταιρίας για τις προσπάθειές του.
Ο διευθυντής του «Διοκλή», Νίκος Κωτσάκος, από την πλευρά του σημείωσε ότι είναι πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρία, υπογράμμισε όμως ότι το σοβαρότερο είναι η κατάσταση στη λαϊκή αγορά του Δυτικού Κέντρου. Επιπλέον σημείωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα καταφέρει να βοηθήσει εφόσον αποφύγει τη λογική του «άσπρου-μαύρου», κάτι που τόνισε ότι το απέφυγε το προηγούμενο Δ.Σ.
Στις τοποθετήσεις τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σημείωσαν, μεταξύ άλλων, ότι κυρίαρχο μέλημα πρέπει να είναι η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των επαγγελματιών με τους οποίους συνεργάζεται ο «Διοκλής».
Ο εκπρόσωπος των επαγγελματιών του Βιοτεχνικού Πάρκου, Κυριάκος Ψυχάρης από την πλευρά του ανέφερε ότι το ΒΙΟ.ΠΑ. διανύει περίοδο μαρασμού, διότι πολλά από τα καταστήματα δεν λειτουργούν πλέον ως καταστήματα αλλά ως αποθήκες των επαγγελματιών που τα έχουν μισθώσει. Το αποτέλεσμα είναι, συνέχισε, να έχει μειωθεί η επισκεψιμότητα και κατά συνέπεια να έχει πέσει η δουλειά. Αυτό που χρειάζεται να γίνει, πρόσθεσε, είναι η διοίκηση να επιμείνει στην υπηρέτηση των σκοπών για τους οποίους δημιουργήθηκε το Βιοτεχνικό Πάρκο. Τέλος σχολίασε ότι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Βιοτεχνικό Πάρκο δεν είναι άμοιροι ευθυνών και οι ίδιοι οι επαγγελματίες. Σημείωσε, δε, ότι οι επαγγελματίες του ΒΙΟ.ΠΑ. εκείνο που θα επιδιώξουν είναι όχι τόσο την ικανοποίηση στενά ατομικών αιτημάτων όσο την ανάπτυξη και αναβάθμιση γενικά του Πάρκου.
Πάντως ο πρόεδρος, Γιώργος Φάββας, σημείωσε ότι σε προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. θα δοθεί η ευκαιρία να γίνει ευρεία συζήτηση για τα προβλήματα στο Βιοτεχνικό Πάρκο, με τη συμμετοχή φυσικά των εκπροσώπων των επαγγελματιών.
Σημειώνεται ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του «Διοκλή» έχει συγκροτηθεί ως εξής: Πρόεδρος Γιώργος Φάββας,  αντιπρόεδρος Ηλίας Κουτίβας (δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας), μέλη Κώστας Γεωργακίλας (δημοτικός σύμβουλος μείζονος μειοψηφίας), Γιάννης Χριστόπουλος (δημοτικός σύμβουλος δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας), Γιώργος Μακρής, Δημήτρης Αλεξόπουλος, Πόλα Κούλη, Δημήτρης Πολίτης (δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας) και Πέτρος Σταυρόπουλος.
Στ.Μ.