Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 17:02

Καταγγελία για βάψιμο σχολείων της Καλαμάτας με ληγμένα χρώματα…

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  
Ο Δήμος Καλαμάτας, κατά το πρόσφατο παρελθόν, έστειλε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, που ζήτησαν να βάψουν εθελοντικά τα σχολεία των παιδιών τους, να προμηθευτούν χρώματα από συγκεκριμένη επιχείρηση. Όμως, όπως κατήγγειλε το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, αποδείχτηκε ότι τα χρώματα ήταν ληγμένα! Κατά την ίδια συνεδρίαση ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών», Μιχάλης Αντωνόπουλος, τόνισε ότι η δημοτική αρχή δεν ιεραρχεί τις ανάγκες των σχολείων και δεν μεταχειρίζεται ισότιμα τα σχολεία με αποτέλεσμα κάποια να βρίσκονται σε καλή κατάσταση (ανέφερε χαρακτηριστικά το 4ο Λύκειο) και κάποια άλλα, ιδιαίτερα ορισμένα που βρίσκονται σε λαϊκές συνοικίες όπως είπε, σε εξαιρετικά άσχημη (ανέφερε χαρακτηριστικά το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο)…

Τα μέλη της πλειοψηφίας που ήταν στη συνεδρίαση δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν αν ευσταθεί η καταγγελία του Δημήτρη Φαββατά, αν και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος τόνισε ότι το αν ένα δοχείο χρώμα είναι ληγμένο ή όχι σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται κινδύνους για την υγεία των μαθητών…
Αφορμή για την καταγγελία του Δημήτρη Φαββατά έδωσε η συζήτηση του θέματος για την κατάρτιση των όρων διακήρυξης διαγωνισμού για την ανάδειξη εργολάβου στον οποίο θα ανατεθεί η επισκευή όψεων και ο χρωματισμός σχολείων, προϋπολογισμού 85.000 ευρώ.   
Ο Δημήτρης Φαββατάς τόνισε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είναι η σωστή και όχι αυτή που ακολούθησε η δημοτική αρχή το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Τα σχολεία στα οποία θα γίνουν χρωματισμοί των όψεών τους είναι το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο, το Λύκειο Παραλίας, το σχολικό συγκρότημα των Τεχνικών Λυκείων στην Κρήτης, το πρώην Πολυκλαδικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Θουρίας, το Γυμνάσιο Αρφαρών, το 3ο, το 5ο, το 6ο και το 9 Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας και τα Δημοτικά Σχολεία Θουρίας, Σπερχογείας, Αρφαρών και Πλατύ.
Αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του νέου της προέδρου, αντιδήμαρχου Θανάση Ηλιόπουλου, συνεδρίασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του νέου της προέδρου αντιδήμαρχου Δημήτρη Δημόπουλου και η οποία ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη μελέτη για τις επισκευές σε σχολικά κτίρια όσον αφορά την ασφάλεια και την υγιεινή των μαθητών. Ο προϋπολογισμός της συγκεκριμένης μελέτης ανέρχεται σε 148.000 ευρώ.
Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης τόνισαν ότι η μελέτη δεν είναι πλήρης διότι δεν περιγράφει σε ποια σχολεία θα γίνουν ποιες παρεμβάσεις. Η πλειοψηφία απάντησε ότι σκόπιμα δεν υπάρχει η συγκεκριμένη περιγραφή ώστε να έχει ο Δήμος τη δυνατότητα μέσα από τη συγκεκριμένη μελέτη να αντιμετωπίσει επείγουσες ανάγκες που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη λειτουργία των σχολείων και αν δεν περιλαμβάνονταν στη μελέτη δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.
Σχετικά πάντως ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Δημόπουλος και ο πρώην αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης σημείωσαν ότι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στα σχολεία έχουν ιεραρχηθεί με βάση τα αιτήματα που έχουν τεθεί από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τις αξιολογήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Επιπλέον ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο βάρος για τη συντήρηση και τις επισκευές των σχολικών κτιρίων το επιμερίζεται ο Δήμος αντί για το κράτος που κάθε χρόνο στέλνει πολύ λίγα χρήματα για αυτές τις παρεμβάσεις.
Στ.Μ.